Paleolit tészta szezámos cérnametélt 250g

Paleolit tészta szezámos cérnametélt 250g
 
1 265 Ft
 Egységár: 5,06 Ft
Rendelhető
Jelenleg nem kapható!

Ez a különleges száraztészta tökéletes alternatívát kínál a hagyományos tészták helyett, hiszen gazdag fehérjében és rostban. Élvezd az autentikus ízélményt, miközben figyelsz az egészségedre!

Paleolit tészta szezámos cérnametélt 250g leírása

A Paleolit szezámos száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a tészta fogyasztás örömeit, illetve mindazok, akik glutén- és egyéb allergén- és/vagy béláteresztést, bélirritációt okozó anyagok fogyasztását kerülik. Mindezeken felül a Paleolit szezámos száraztészta szénhidráttartalma alacsony (kb 40%-alkevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos tészták!), ráadásul magasabb fitátsav-tartalmánál fogva ennek a kevés szénhidrátnak is csak töredéke szívódik föl, ugyanis a fitátsavak csökkentik a keményítő cukorrá bontását. Az alacsony fölszívódó szénhidráttartalom miatt cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak is ajánlható.

A Paleolit szezámos száraztészta nem csak glutént nem tartalmaz, de prolaminokat, lektineket és szaponinokat sem. Ezek pedig mind-mind növelnék a béláteresztést, bélgyulladást. A szaponinok apró lyukakat fúrhatnak a bélfalon, a prolaminok ingerelhetik a bélfalat és így gyulladást okozhatnak, a lektinek pedig képesek megváltoztatni a bélfal szerkezetét, áteresztőbbé téve azt, így olyan anyagok juthatnak a véráramba, melyek autoimmun folyamatokat indukálhatnak. A kukorica, rizs, hajdina, quinoa, köles, búza, árpa, durum, zab, amarant, lencse, bab, csicseriborsó és minden gabona-féle és hüvelyes nagy mennyiségben tartalmaz ilyen prolaminokat, lektineket, sok esetben szaponinokat is. A glutén összetevői maguk is a lektinek és a prolaminok csoportjába tartoznak és hasonló hatással vannak a szervezetre. Sok glutén-mentes élelmiszer kukoricából, zabból és egyéb prolamin és lektin tartalmú alapanyagokból készül. A Paleolit szezámos száraztészta azonban ezektől is mentes és low-carb!

A Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált alapanyagokról:
Hidegen sajtolt szezámliszt:
Az őrölt magvakkal két probléma van. Az egyik, hogy magas, közel 50%-os olajtartalmuk miatt nem lehet őket liszt finomságúra őrölni, a másik pedig, hogy a magas olajtartalmuk nagy része omega-6 zsírsavakból áll, melyek elkerülése kulcsfontosságú a helyes omega-6/omega-3 arány eléréséhez. Emiatt a Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált szezámmagból kíméletesen, vegyszermentesen, hidegsajtolással eltávolítjuk az olajtartalom jelentős részét. Az eredeti olajtartalom csupán 20%-a marad az így nyert szezámmaglisztben. Az így készült szezámmagliszt ásványanyag-, fehérje- és rosttartalma közel duplája a sima őrölt maghoz képest.

Allergén-mentes tápióka keményítő:
A Paleolit szezámos száraztésztához felhasznált tápióka keményítő más keményítőkkel szemben még nyomokban sem tartalmaz semmilyen prolamint, lektint, szaponint (és persze glutént sem). Szénhidráttartalma és GI-je ugyan önmagában a tápióka keményítőnek (mint más keményítőknek is) magas, azonban a tésztához csak kis mennyiségben használjuk, megfelelően összedolgozva a szezámmagliszt fitátsav tartalmával, ami csökkenti a keményítő fölszívódását, így a kész száraztészta szénhidráttartalma, glikémiás indexe és telítettsége már alacsony lesz.

Mélyalmos friss tyúktojás:
A Paleolit szezámos száraztészta kizárólag mélyalmos friss tojással készül, nem tojáslével, sem tojásporral. Minden tészta gyártásánál a „lisztek” tojással való keveréshez frissen kézileg törjük föl a tojást, nem előre feltört tojással dolgozunk, a gyártáshoz saját tyúkfarmról származik minden tojás. Hozzáadott vizet nem használunk a gyártás során. Minden Paleolit szezámos száraztészta gyártásához felhasznált 1kg-nyi „lisztkeverékéhez” 15db M-es méretű tojást használunk fel, azaz mindegyik Paleolit szezámos száraztészta közel 15 tojásos! Nem spórolunk!

A Paleolit szezámos száraztészta íze és állaga pont olyan, mint a hagyományos búzalisztből készült tojásos száraztésztáknak, mégis „paleo”. Szénhidráttartalma kb 40%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáknak. A magas hidegen sajtolt szezámmag tartalmánál fogva, magas az ún. szezamin tartalma. A szezamin pedig képes fokozni a szervezet szöveteinek gamma-tokoferol szintjét, mely az E-vitamin család leghatásosabb tagja. Emellett csökkenti az omega-6 zsírsavak arakidonsavvá történő alakulását (ez az a zsírsav, melyből gyulladáskeltő hatású hormon-szerű anyagok keletkeznek és ami miatt a magas omega-6 fogyasztás olyan káros). Ezzel párhuzamban pedig növeli a dihommo-gamma-linolénsav keletkezését szervezetünkben, mely gyulladást csökkentő jó hatású hormon szerű vegyületek előanyaga. A szezamin ezen felül fokozza zsírégetést is.

Összetétel: tápióka keményítő, hidegen sajtolt szezámmagliszt, mélyalmos tyúktojás

Tápérték 100 grammra vetítve:
Energia: 946kcal / 1652kJ
Zsír: 9g
ebből telített: 3,8g
Szénhidrát: 48g
ebből cukrok: 1g
Fehérje: 25g
Só: 0,1g.

Szezámmag tészta - Az egészséges alternatíva

A szezámmag tészta egy tápláló, gluténmentes alternatíva, amely gazdag rostokban és fehérjékben. Ideális választás a diétázók számára. Fedezd fel az ízletes és egészséges lehetőségeket! A szezámmag tészta különleges íze és textúrája révén remekül illeszkedik különféle ételekhez. Készíthetsz belőle tésztasalátát, rakott ételeket vagy akár levesekbe is beleteheted.

Ez a tészta természetes módon tartalmazza a szezámmag jótékony tápanyagainak többségét, mint például kalciumot, magnéziumot és vasat. A szezámmag tészta nemcsak ízletes, hanem energikusabbá is teszi a napodat. Kiválóan alkalmas vegán és vegetáriánus étrendbe, mivel növényi fehérjét biztosít. Használatával nemcsak finom ételeket készíthetsz, hanem táplálóbbá is teheted azokat.
Fedezd fel a szezámmag tészta sokoldalúságát, és próbálj ki új recepteket! Kiválóan párosítható zöldségekkel, szószokkal és fűszerekkel, így mindig változatos ételeket készíthetsz. A szezámmag tészta remek választás mindenki számára, aki egészségesebben szeretne étkezni.

Cérnametélt tészta

A cérnametélt tészta az egyik legkedveltebb tésztatípus, amely gyorsan elkészíthető és sokféleképpen felhasználható. Ideális levesekhez, salátákhoz és főételekhez. A cérnametélt vékony, hosszan elnyúló tésztadarabokból áll, amelyek könnyedén magukba szívják az ízeket.

Ez a tészta általában búzalisztből és tojásból készül, ami gazdag ízt és kellemes állagot biztosít. A cérnametélt főzési ideje rendkívül rövid, mindössze néhány perc, így kiváló választás a rohanós hétköznapokra. Az elkészítés során érdemes sós vízben főzni, hogy még ízletesebb legyen. Az ízek fokozása érdekében különféle fűszereket és zöldségeket is hozzáadhatunk.
A cérnametélt tészta sokoldalúságának köszönhetően számos étel alapanyaga lehet. Különösen népszerű a hagyományos húslevesekben, ahol a leves ízét gazdagítja, de salátákban és rakott ételekben is megállja a helyét. Ezen kívül remek választás vegetáriánus fogásokhoz is, hiszen könnyen kombinálható zöldségekkel és szószokkal.

Paleolit táplálkozás

A paleolit táplálkozás, vagyis a „paleo diéta” a természetes élelmiszerekre összpontosít, elkerülve a feldolgozott ételeket. Az ősi ember étrendjét követve az egészséges életmód alapja lehet. A paleolit diéta az emberi evolúcióra épít.

A paleolit táplálkozás célja, hogy az emberek eredeti, természetes táplálékforrásaikhoz térjenek vissza. Ez a diéta friss zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat, halakat, tojásokat, és magvakat tartalmaz, míg a feldolgozott élelmiszereket, gabonaféléket, tejtermékeket és cukrot kerülni kell. A paleo diéta hívei úgy vélik, hogy ez az étkezési forma segíthet a súlycsökkentésben és a különböző egészségügyi problémák megelőzésében.
A paleolit táplálkozás nemcsak az étrendre, hanem az életmódra is hangsúlyt fektet. A fizikai aktivitás, a stresszkezelés és a megfelelő alvás mind hozzájárulnak az egészséges életvitelhez. A paleo diéta követése során sokan tapasztalnak energikusabb életet és jobb közérzetet.