AMIT MÉG AJÁNLUNK
Paleolit szaloncukor gesztenyekrémes 500g leírása
A cukor helyett eritritet tartalmazó élelmiszerek fogyasztása a fogyasztást követően kisebb mértékű vércukorszint-emelkedést okoz, mint a cukrot tartalmazó élelmiszerek fogyasztása.Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet ! Ügyeljen a változatos és kiegyensúlyozott étrendre és az egészséges életmódra!
Összetevők: étcsokoládé 60% (kakaómassza, édesítőszer: eritrit, szteviol glikozidok (0,02%), kakaóvaj, emulgeálószerek: napraforgó lecitin, poliglicerin-poliricinoleát, aroma), gesztenye ízű krém 40% (édesítőszer: eritrit, nem hidrogénezett növényi zsír (pálma, shea), kókusztejpor 20%, tápióka keményítő, emulgeálószer: napraforgó lecitin, aromák).
Nyomokban földimogyorót, egyéb dióféléket , glutént, szóját, és tejanyagot tartalmazhat!
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben:
Energiatartalom: 473Kcal
Zsír: 45,5g
telített zsírsavak: 25,3g
Szénhidrát: 40,3
ebből cukrok: 1g
ebből poliolok: 33g
Fehérje: 5,7g
Só: 0g
Élelmi rost: 5,6g.
Szaloncukor - Az ünnepek édessége
A szaloncukor a karácsonyi időszak elengedhetetlen része, amely nemcsak ízletes, hanem dekoratív is. A családok gyakran díszítik vele a fát, így varázsolva ünnepivé az otthont. Az édesség különböző ízekben kapható, ezért mindenki megtalálhatja a kedvencét.
A szaloncukor története a 19. századra nyúlik vissza, amikor a cukrászok a marcipán és a csokoládé kombinálásával kezdték el előállítani. Azóta számos ízesítéssel és töltelékkel bővült a választék, így a klasszikus vaníliás, kakaós vagy gyümölcsös ízek mellett már különleges változatok is elérhetők. Az édesség hagyományosan papírral van csomagolva, amely színes és figyelemfelkeltő, így dekorációs elemként is funkcionál.
A szaloncukor nemcsak ízletes csemege, hanem a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó szép emlékeket is idéz, hiszen sokan gyermekkoruk óta várják az ünnepi pillanatokat, amikor a fa alá kerülnek. Az édesség megosztása a család és barátok között különleges élmény, amely összeköti az embereket, és emeli a karácsonyi hangulatot.
Paleolit táplálkozás
A paleolit táplálkozás, vagyis a „paleo diéta” a természetes élelmiszerekre összpontosít, elkerülve a feldolgozott ételeket. Az ősi ember étrendjét követve az egészséges életmód alapja lehet. A paleolit diéta az emberi evolúcióra épít.
A paleolit táplálkozás célja, hogy az emberek eredeti, természetes táplálékforrásaikhoz térjenek vissza. Ez a diéta friss zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat, halakat, tojásokat, és magvakat tartalmaz, míg a feldolgozott élelmiszereket, gabonaféléket, tejtermékeket és cukrot kerülni kell. A paleo diéta hívei úgy vélik, hogy ez az étkezési forma segíthet a súlycsökkentésben és a különböző egészségügyi problémák megelőzésében.
A paleolit táplálkozás nemcsak az étrendre, hanem az életmódra is hangsúlyt fektet. A fizikai aktivitás, a stresszkezelés és a megfelelő alvás mind hozzájárulnak az egészséges életvitelhez. A paleo diéta követése során sokan tapasztalnak energikusabb életet és jobb közérzetet.