AMIT MÉG AJÁNLUNK
Nuts&berries Mandulabél héjas 100g leírása
Az általunk forgalmazott finomság a világ legnagyobb termőhelyéről, Kaliforniából érkezik hozzánk. A különleges fajta édeskés ízvilágú, roppanós, világos felületű.
Kíváló nasinak, de sütőben 160-170 fokon pörkölheted is ízlésednek megfelelően. Ha tökéletes pörköltségi szintet szeretnél, akkor 10 perctől kezdve percenként vágj vagy harapj félbe egy szemet. Ha a mandula közepe már olyan szinű mint a szélsőbb részek, akkor vedd ki a sütőből és várd meg amíg teljesen kihül.
Ezen felül mi rozmaringos olívaolajjal szoktuk egy kicsit különlegesebbé tenni, de házilag készített fűszerolajokat is bátran használj (akár csak finoman bekenve vele a sütőből épp kiszedett magvakat). Fontos, hogy a terméket még melegen sózd meg.
Marcipán készítésre a blans mandulát vagy mandula őrleményt javasoljuk, mert más típusú, jellemzően Spanyolországból érkező mandulából készülnek, amik karakterisztikájukat tekintve alkalmasabbak a feladatra.
Összetevők: Mandula
Allergének: Diófélék. Nyomokban földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat.
Származási hely: USA
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 628 Kcal / 2593 Kj
Zsír: 56 g
Amelyből telített zsírsavak: 4,5 g
Szénhidrát: 4 g
Amelyből cukrok: 4 g
Rost: 12 g
Fehérje: 21 g
Só: 0 g.
Mandulabél - Az ízletes csemege
A mandulabél a mandula magjának belső része, amely gazdag tápanyagokban. Kiváló választás snackekhez és különféle ételekhez. Fedezd fel az ízét és jótékony hatásait! A mandulabél nemcsak finom, de tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is, amelyek hozzájárulnak egészségünkhöz.
A mandulabél többféle formában elérhető, lehet nyers vagy pörkölt, valamint egészben vagy falatokra vágva. Magas E-vitamin, magnézium és antioxidáns tartalmának köszönhetően kiválóan támogathatja a szív- és érrendszer egészségét, valamint segíthet a szabad gyökök semlegesítésében. A mandulabél emellett alacsony szénhidráttartalmú, így ideális választás lehet a diétázók számára is.
Fogyaszthatjuk önálló snackként, salátákban, joghurtban vagy akár süteményekben is. A mandulabél sokoldalúsága és íze miatt népszerű a konyhákban, és a tápláló nassolnivalók kedvelői számára tökéletes választás. Élvezd ki a mandulabél jótékony hatásait minden nap!
Diófélék és bogyós gyümölcsök
A diófélék és bogyós gyümölcsök együttes fogyasztása egészséges és ízletes választás. Kiváló tápanyagforrások, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Kóstolj bele a természet adta finomságokba! A diófélék, mint a mandula, mogyoró és dió, gazdagok egészséges zsírokban, fehérjében és rostokban. Ezek nemcsak táplálóak, de hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez is. A bogyós gyümölcsök, mint a málna, szeder és áfonya, tele vannak antioxidánsokkal, amelyek segíthetnek a szervezet védekezésében a káros szabadgyökökkel szemben.
Ezek a természetes ételek tökéletesen kiegészítik egymást, hiszen a diófélék ropogós állaga és sós íze remekül harmonizál a bogyós gyümölcsök édes, gyümölcsös zamataival. A kombináció nemcsak ízletes, de nagyon tápláló is, így ideális nassolnivalóként szolgálhat, legyen szó egy hosszú munkanapról, vagy egy aktív hétvégéről. Ezen kívül számos ételben és desszertben is felhasználhatók, így változatos módon beilleszthetők a mindennapi étrendbe.