Paleolit Éléskamra paleo puha fánk lisztkeverék (20 db fánkhoz) 200g

Paleolit Éléskamra paleo puha fánk lisztkeverék (20 db fánkhoz) 200g
 
989 Ft
 Egységár: 4,95 Ft
Rendelhető

Valódi fánk élmény, a keltes tészta ízével és állagával, kelesztés, dagasztás nélkül, maximum 30 perc alatt.

200 g-os lisztkeverék; Paleolit Éléskamra termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: Energia: 1070,9 kJ/259,3 Kcal, zsír: 2,4 g -amelyből telített zsírsavak: 1,1 g, szénhidrát: 51,7 g -amelyből cukor: 0,4 g -amelyből hasznosuló: 51,7 g, fehérje: 6,6 g, só: 0,1 g, élelmi rost: 27,0 g.

Összetevők: tápióka keményítő, élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt) arany lenmagliszt, szezámmag liszt, paleolit éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő).
A kisült fánkok naturális, semleges ízűek, enyhén édesek és foszlósan finomak. Csökkentett szénhidrát tartalom. Alacsony rosttartalom, rost: ban gazdag. Semleges ízű. Pihe-puha. A puha fánk lisztkeverék édesítés nélkül kapható! Kedved szerint te választod meg, mennyit és milyen édesítőt teszel hozzá. Javaslatok: 60 g eritrit,40 g xilit,40 g glicin (aminosav, ami édes) néhány csepp stevia,1 evőkanál méz, stb. Az édesítőt azért hagytuk ki, hogy ne mi döntsünk helyetted, mit szeretnél használni. Sorban az összes édes termékünk édesítésmentessé válik. Meghagyva ezzel neked a választás szabadságát. A lisztkeverék minden szárazanyagot tartalmaz, csak tojás és víz hozzáadása szükséges. Nagyjából 20 db 5 cm-es fánk elkészítéséhez elegendő mennyiség. A tésztával könnyű bánni, egyszerűen nyújtható és formázható. Nem szakad, nem ragad. Semmilyen külön sütési tudományt nem igényel. Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást. A fánk kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. A rost lassítja a szénhidrátok felszívódását, így hosszú ideig ad energiát és jóllakottság érzetet. Nem issza fel a sütés közben használt zsíradékot, így ebben biztosan különbözik a hagyományos fánkoktól. De ízében, állagában ahhoz nagyon hasonló finomság. A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű paleolit éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk. Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított naturális termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt sem. Elkészítési javaslat: 3 M-es tojást (kb. 165 g) és 1 M-es tojássárgáját keverj el 150 ml hideg vízzel,60 g eritrittel vagy más édesítővel. Add hozzá a fánklisztet és keverd csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel. Hagyd pihenni a tésztát 30 peret hűvös helyen, majd enyhén lisztezve jól gyúred át. Ezt követően lisztes felületen nyújtsd el 8-10 mm-esre, kb. 5 cm-es formával szaggatva 20 db fánkod lesz. Közepébe nyomj mélyedést, majd nem túlforró, legalább 2 cm magas mennyiségű zsíradékon süsd készre oldalanként 2-3 perc alatt. A fánkok sütés közben szép vastagra nőnek. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható. Letakarva hűtőben tárolva napokig eltartható. Puha, foszlós, mellékíz nélküli fánkok készíthetők így. Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.