Paleolit Éléskamra enyhén sózott nyújtható tészta alapliszt 180g

Paleolit Éléskamra enyhén sózott nyújtható tészta alapliszt 180g
 
941 Ft
 Egységár: 5,23 Ft
Rendelhető

180 g-os tészta alapliszt; Paleolit Éléskamra termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: Energia: 1232 kJ/297,6 Kcal, zsír: 5 g -amelyből telített zsírsavak: 3,3 g, szénhidrát: 51,7 g -amelyből cukrok: 0, g, fehérje: 10,2 g, só: 1,7 g, rost: 18 g. Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.

Ha csak az nem, hogy ez itt könnyen, gyorsan, kelesztés nélkül készül és nem ázik az olajban. Csökkentett szénhidrát tartalom. Alacsony zsírtartalom. Magas rosttartalom. A lisztkeverék minden szárazanyagot tartalmaz, csak tojás és víz hozzáadása szükséges 10 db 12cm-es lángos elkészítéséhez. A hagyományos módon, olajozott kézzel formára húzható. Oldalanként 2-2 perc alatt forró kókuszzsírban készre süthető a semleges ízű, keltes jellegű lángos, csupán 30 perc alatt. Diétázók is fogyaszthatják, ha büntetlen lángos evésre vágynak, hosszú ideig jól-lakottság éreztet biztosít, kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre. A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a paleolit éléskamra saját fejlesztésű foszfátmentes süttőporát használjuk. Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt sem. Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást. Amit régen sem szerettem a lángosban az a zsírban tocsogó állaga volt. Utána órákig émelyegtem, csak azt hittem, ez "normális". Az éléskamra lángosát úgy raktam össze, hogy ilyen még csak elő se fordulhasson. A kellően felhevült kókuszzsírból szinte semmit nem szívott fel a 10 db lángos. 150 ml zsíradékon kezdtem sütni és 130 ml lett a vége. A hagyományos lángos ezt mind felitta volna. A mellett a lángosok pont olyan állagúak, mint a hagyományos: kívül finom roppanós, belül kelt tészta jellegű puha. Évek óta álmodtam már egy jó lángosról,6 év paleo alatt nem is ettem. Viszont erre megérte várni. Nincs mellékíze, nincs tele tömve rosttal, csak annyi van benne, amitől lassú felszívódású szénhidrát forrás lesz belőle, de még nem okoz kellemetlen dehidratáló érzést a tápcsatornában, nincs teli keményítővel sem. Mindenből kiegyensúlyozottan válogattunk. Elkészítési javaslat: 3 M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml hideg vízzel, add hozzá a 200 g lángos lisztet és alaposan keverd el. Pihentesd a tésztát 30 percet hűvös helyen, ezt követően pici paleos liszttel gyúrd át, majd oszd 10 egyenlő kis gombócra és zsírozott kézzel lapítsd ki kicsit, így húzd lángos formára mindet (kb. 12 cm-esre) Vagy készítheted olajozott lapon, kézzel vagy sodrófával elnyújtva is. Széleit igazítsd kicsit vastagabbra. A közepesen felhevített, kb. 2 cm magas kókuszzsírba téve oldalanként 2-3 perc alatt süsd szép pirosra. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható. Letakarva hűtőben tárolva napokig eltartható. Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.

Paleolit éléskamra enyhén sózott nyújtható tészta alapliszt 180 g. Enyhén sós nyújtható tészta alapliszt, mely könnyen nyújtható, nem szakad, jól formázható és helyettesíti a sós piték, a sós keltes tészták, pogácsák és linzerek alapját. Csökkentett szénhidrát tartalom. Magas rosttartalom. Semleges ízű. Enyhén sós lisztkeverék búzalisztből készült sós nyújtható sütemények helyettesítésére. A tészta nem szakad, nem ragad, könnyen felszedhető a nyújtó lapról, jól formázható, könnyen kezelhető. A nyújtáshoz nem kell két sütőpapír, bátran nyújtható sodrófával is. Nincs markáns magliszt íze, a tészta könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén. Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve. A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű paleolit éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk. Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt. Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást. A tészta elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz. Mi készülhet belőle? (a teljesség igénye nélkül) Feltekerős sós csigák (pizzás, kapros-túrós) Tepertős pogácsa. Túrós pogácsa. Sajtos pogácsa. Sajtos rúd. Magos rúd. Ropi. Toast melegszendvics. Kifli. Zsemle. Töltött hasék (májas, tojásos, húsos, bolognais, gombás, stb.) sós piték alapja. Lángos. Lasagne. Stb. Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, paleolit éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő) Himalája só. Allergén anyag lásd. Vastagon szedve. Elkészítési javaslat. Recept javaslat csiga, ropogós rúd, töltött süti: 2 db M-es tojást (kb. 110 g) keverj el 40 ml vízzel,20 ml citromlével és 50 g lágy kókuszzsírral. Elegyítsd a liszttel és pihentesd hűtőben 15 percig. Majd jól gyúrd át, alsó-felső liszthintéssel szilikonos lapon nyújtsd ki 5 mm vastag téglalapra, vágd fel sós rúdnak vagy töltsd meg fűszeres paradicsom krémmel, tekerd fel, és vágd 2 cm-es vastag csigákra. Süsd előmelegített sütőben 180 °C-on 25-30 percig. (kb. 25 db keltes jellegű csiga lesz vagy kb. 2-3 tepsi sós rúd) Tojás nélkül 150 ml víz és 60 g olvadt zsíradék szükséges. A tészta alkalmas arra, hogy nyersen megtöltsük a kinyújtott lapokat pl. Lasagnenak vagy egyéb olyan süteményeknek, amelyek a töltelékkel történő egyben sütést igénylik. A sütemény lapokat a legkönnyebb egyben úgy lehúzni a nyújtólapról, ha a süteményt a tepsire fordítjuk és a tetejéről lehúzzuk a nyújtólapot. A tasak tartalmát felhasználás előtt össze kell keverni?