AMIT MÉG AJÁNLUNK
Nuts&berries Liofilizált Ribizli mix 25g leírása
A liofoliziált piros ribizli több szempontból is érdekes. Egyrészt: mindennapjainkban ritkán fogyasztunk piros ribizlit, pedig igen egészséges. A liofilizálás segítségével pedig olyan “halmazállapotban” fogyaszthatjuk ezt a különlegességet, ami semmivel sem összehasonlítható.
Miért jó a liofilizált ribizli?
A liofilizált ribizli – vagy más néven, piros/vörös ribiszke – kellemes, savanykás ízű és rendkívül magas C-vitamin tartalommal bír. Ennek megőrzése miatt friss fogyasztásra, gyorsfagyasztásra, liofilizálásra tökéletes, ugyanakkor dzsemek, lekvárok, gyümölcslevesek, mártások elkészítéséhez is kiváló. A C-vitamin mellett a liofilizált piros ribizli fontos ásványi anyagai közül kiemelkedő a káliumtartalma, növényi zsírjai pedig jótékony hatással vannak a bőrre. A liofilizálás miatt a termék a nedvességre és a párára igen érzékeny, emiatt csomagolása, és a csomagolás légmentesen történő visszazárása kiemelt figyelmet igényel. A gyümölcs kiváló müzlibe, sütemények díszítésére és mártások elkészítéséhez. A piros ribizliről fogyasztásának előnyeiről ide kattintva olvashat további információkat.
Összetevők: Liofilizált piros és fekete ribizli
Egyéb allergén információ: Nyomokban földimogyorót, dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 880kJ/210kcal
Zsír: 1,2g
amelyből telített zsírsavak: 0,2g
Szénhidrát: 31g
amelyből cukrok: 30,5g
fehérje: 6,9g
só: 0g.
Aszalt vörösribizli - ízletes és tápláló
Az aszalt vörösribizli egy ízletes csemege, amely remek kiegészítője lehet a napi étrendnek. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, segít a vitalitás megőrzésében.
Az aszalt vörösribizli különleges íze és savanykás aromája miatt népszerű választás a snackek és sütemények között. Az aszalás folyamata során megőrzi tápanyagait, így kiváló antioxidáns forrásként szolgál. A gyümölcsök aszalásával nemcsak az eltarthatóságuk növekszik, hanem koncentráltabb ízélményt is nyújtanak.
Kiválóan felhasználható müzliben, joghurtban, salátákban, vagy akár önálló nassolnivalóként is. Az aszalt vörösribizli nem csupán finom, hanem egészséges választás is, hiszen támogatja az immunrendszert és a bélflóra egészségét.
Aszalt feketeribizli - Az ízletes vitaminbomba
Az aszalt feketeribizli egy tápláló és ízletes snack, amely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ideális választás az egészségtudatos életmód kedvelőinek. Az aszalt feketeribizli gazdag C-vitaminban, antioxidánsokban és rostokban, így kiválóan támogatja az immunrendszert. Az aszalási folyamat megőrzi a gyümölcs ízét és tápanyagait, így a friss feketeribizli élvezetéhez hasonló élményt nyújt.
A feketeribizli aszalása során a gyümölcs víztartalma csökken, így koncentráltabb íz és tápanyagok keletkeznek. Az aszalt változat édes-savanykás ízvilága remekül passzol különféle ételekhez, például salátákhoz, joghurtokhoz vagy akár müzlikhez. Ezen kívül önálló snackként is fogyasztható, így praktikus és egészséges alternatívát nyújt a nassoláshoz.
Az aszalt feketeribizli nemcsak finom, hanem számos jótékony hatása is van. Kiváló forrása a rostoknak, amelyek segítik az emésztést, és hozzájárulnak a jóllakottság érzéséhez. Az antioxidánsok pedig segítenek a sejtek védelmében, így támogathatják a bőr egészségét és a fiatalos megjelenést.
Vörösribizli - az ízletes bogyós gyümölcs
A vörösribizli egy frissítő, savanykás ízű bogyós gyümölcs, amely a nyári hónapok igazi csemegéje. Kiválóan alkalmas sütemények, dzsemek és saláták készítésére. Élvezd a természet ízeit!
A vörösribizli (Ribes rubrum) a ribizli család tagja, amely hazánkban is széles körben elterjedt. Az élénkpiros bogyók csoportosan nőnek, és jellemzően június és augusztus között érnek. A gyümölcsök gazdag vitaminokban, különösen C-vitaminban és antioxidánsokban, így nemcsak ízletes, hanem egészséges választás is. A vörösribizli friss fogyasztásra, de befőzésre, dzsemek készítésére és különféle édes és sós ételekhez is tökéletesen alkalmazható.
A vörösribizli íze savanykás és édes, így sokan kedvelik friss salátákban, smoothie-kban vagy akár süteményekben is. A gyümölcsök tápanyagtartalmuk mellett szép színükkel is feldobják az ételeket. A vörösribizli nemcsak ízletes, hanem a légúti megbetegedések megelőzésében is segíthet, így érdemes rendszeresen beiktatni az étrendünkbe.
Diófélék és bogyós gyümölcsök
A diófélék és bogyós gyümölcsök együttes fogyasztása egészséges és ízletes választás. Kiváló tápanyagforrások, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Kóstolj bele a természet adta finomságokba! A diófélék, mint a mandula, mogyoró és dió, gazdagok egészséges zsírokban, fehérjében és rostokban. Ezek nemcsak táplálóak, de hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez is. A bogyós gyümölcsök, mint a málna, szeder és áfonya, tele vannak antioxidánsokkal, amelyek segíthetnek a szervezet védekezésében a káros szabadgyökökkel szemben.
Ezek a természetes ételek tökéletesen kiegészítik egymást, hiszen a diófélék ropogós állaga és sós íze remekül harmonizál a bogyós gyümölcsök édes, gyümölcsös zamataival. A kombináció nemcsak ízletes, de nagyon tápláló is, így ideális nassolnivalóként szolgálhat, legyen szó egy hosszú munkanapról, vagy egy aktív hétvégéről. Ezen kívül számos ételben és desszertben is felhasználhatók, így változatos módon beilleszthetők a mindennapi étrendbe.