AMIT MÉG AJÁNLUNK
Nuts&berries Fekete szezámmag 125g leírása
Származási hely: Franciaország
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 254 Kcal / 1075 Kj
Zsír: 0,4 g
Amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 56,8 g
Amelyből cukrok: 381 g
Rost: 7,1 g
Fehérje: 2 g
Só: 0 g.
Szezámmag - Az egészséges táplálkozás kincse
A szezámmag egy apró, de tápanyagokban gazdag mag, amely rengeteg egészségügyi előnnyel jár. Fogyasztása jótékony hatással van a szív- és érrendszerre. A szezámmag tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mint például kalcium, magnézium és E-vitamin.
A szezámmag kiváló forrása a fehérjének és az egészséges zsíroknak, így segíti a test izomzatának fenntartását és energiaszintjének növelését. Emellett antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek a szabadgyökök elleni védekezésben. A szezámmag fogyasztása segíthet a koleszterinszint csökkentésében és a vérnyomás normalizálásában is.
A szezámmagot különböző formákban élvezhetjük: egészben, őrölve vagy olaj formájában. Salátákhoz, smoothie-khoz, süteményekhez és főételekhez egyaránt hozzáadhatjuk, így könnyen beilleszthetjük étrendünkbe.
Szezámmag köret
A szezámmag köret egy ízletes és tápláló kiegészítő, amely számos ételhez remekül illik. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, így egészséges választás minden étkezéshez. Fedezd fel a szezámmag sokoldalúságát!
Ez a különleges köret különféle formákban elkészíthető, legyen szó pörkölésről vagy nyers fogyasztásról. A szezámmagban található omega-3 és omega-6 zsírsavak segítenek a szív egészségének megőrzésében, míg a kalcium és a vas hozzájárul a csontok és a vérképzés egészségéhez. Az íze gazdag és diós, ami feldobja a legegyszerűbb ételeket is, és új dimenziót ad a megszokott fogásoknak.
A szezámmag köret szórható salátákra, levesekre, vagy akár főtt zöldségek mellé is. Pörkölve különösen intenzív ízélményt nyújt, így érdemes kísérletezni a különböző fogásokkal. Használj szezámmagot a következő étkezésed során, és élvezd a jótékony hatásait!
Diófélék és bogyós gyümölcsök
A diófélék és bogyós gyümölcsök együttes fogyasztása egészséges és ízletes választás. Kiváló tápanyagforrások, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Kóstolj bele a természet adta finomságokba! A diófélék, mint a mandula, mogyoró és dió, gazdagok egészséges zsírokban, fehérjében és rostokban. Ezek nemcsak táplálóak, de hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez is. A bogyós gyümölcsök, mint a málna, szeder és áfonya, tele vannak antioxidánsokkal, amelyek segíthetnek a szervezet védekezésében a káros szabadgyökökkel szemben.
Ezek a természetes ételek tökéletesen kiegészítik egymást, hiszen a diófélék ropogós állaga és sós íze remekül harmonizál a bogyós gyümölcsök édes, gyümölcsös zamataival. A kombináció nemcsak ízletes, de nagyon tápláló is, így ideális nassolnivalóként szolgálhat, legyen szó egy hosszú munkanapról, vagy egy aktív hétvégéről. Ezen kívül számos ételben és desszertben is felhasználhatók, így változatos módon beilleszthetők a mindennapi étrendbe.