AMIT MÉG AJÁNLUNK
Nuts&berries Deglet nour datolya 125g leírása
Allergének: Nyomokban földimogyorót, szezámmagot és dióféléket tartalmazhat.
Származási hely: Algéria
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 281 Kcal / 1178 Kj
Zsír: 0,39 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,03 g
Szénhidrát: 67 g
Amelyből cukrok: 63 g
Rost: 8 g
Fehérje: 2,5 g
Só: 0,01 g.
Datolya - Édes gyümölcs a természetből
A datolya egy édes és tápláló gyümölcs, mely a pálmafákon nő. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ami hozzájárul az egészség megőrzéséhez. Fogyasztása jótékony hatással van a szervezetre.
A datolya, tudományos nevén Phoenix dactylifera, az egyik legősibb gyümölcs, amely már évezredek óta jelen van az emberi táplálkozásban. Különösen népszerű a Közel-Keleten, ahol a datolya fák termesztése évszázadok óta hagyományos. A gyümölcs édes íze és puha állaga miatt sokan kedvelik, és remek energiaforrást jelent. Magas cukortartalma miatt az édessége páratlan, ezért sok diétába beilleszthető csemege.
A datolya nemcsak ízletes, hanem tápláló is. Gazdag rostokban, vitaminokban, mint például A-, B- és C-vitamin, valamint ásványi anyagokban, mint a kálium és magnézium. Fogyasztása segíthet a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében, valamint az emésztés javításában. Kiváló snack lehet, és számos étel, sütemény vagy smoothie alapanyagaként is szerepelhet.
Aszalt datolya - Az édes energiaforrás
Az aszalt datolya egy tápláló és ízletes csemege, amely természetes édes ízével és gazdag tápanyagtartalmával vonzza a figyelmet. Ideális választás egészséges nassoláshoz. Az aszalt datolya tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mint például a B-vitaminok, kálium és magnézium, amelyek hozzájárulnak az általános jólléthez. Gazdag rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést és hosszú távon csökkenti az éhségérzetet.
Az aszalt datolya egy igazi szuperétel, amely nemcsak ízletes, hanem rendkívül tápláló is. Az aszalás folyamata során a gyümölcs természetes cukortartalma koncentrálódik, így édes íze ideálissá teszi édességek készítéséhez, müzlikhez, vagy akár önálló snack-ként is. Az aszalt datolya vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag, így hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez, valamint az immunrendszer erősítéséhez.
Fogyasztása különösen ajánlott sportolók számára, mivel gyors energiát biztosít, és könnyen emészthető. Az aszalt datolya remekül párosítható diófélékkel és magvakkal, így tápláló keveréket alkot, amely energikusabbá teszi a napot. Próbáld ki ezt az ízletes és egészséges csemegét, és tapasztald meg jótékony hatásait!
Diófélék és bogyós gyümölcsök
A diófélék és bogyós gyümölcsök együttes fogyasztása egészséges és ízletes választás. Kiváló tápanyagforrások, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Kóstolj bele a természet adta finomságokba! A diófélék, mint a mandula, mogyoró és dió, gazdagok egészséges zsírokban, fehérjében és rostokban. Ezek nemcsak táplálóak, de hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez is. A bogyós gyümölcsök, mint a málna, szeder és áfonya, tele vannak antioxidánsokkal, amelyek segíthetnek a szervezet védekezésében a káros szabadgyökökkel szemben.
Ezek a természetes ételek tökéletesen kiegészítik egymást, hiszen a diófélék ropogós állaga és sós íze remekül harmonizál a bogyós gyümölcsök édes, gyümölcsös zamataival. A kombináció nemcsak ízletes, de nagyon tápláló is, így ideális nassolnivalóként szolgálhat, legyen szó egy hosszú munkanapról, vagy egy aktív hétvégéről. Ezen kívül számos ételben és desszertben is felhasználhatók, így változatos módon beilleszthetők a mindennapi étrendbe.