Netamin Enzim Full spektrum kapszula 30db

Netamin Enzim Full spektrum kapszula 30db
 
4 995 Ft
 Egységár: 166,50 Ft
Készleten

A béltisztítás sosem volt még ilyen egyszerű! A növényi rost-komplex segít a bélflóra egyensúlyának helyreállításában, miközben támogatja az emésztést és a méregtelenítést

Netamin Enzim Full spektrum kapszula 30db leírása

Támogatás az ételekben található tápanyagok megfelelő lebontása, hasznosulása érdekében, segítség az emésztési zavarok elleni küzdelemhez, a kiegyensúlyozott és nyugodt emésztéshez.

A természetes emésztőenzimek pótlása kiemelten ajánlott: emésztési zavarok, kellemetlen tünetek (pl. puffadás, teltségérzet, hasfájás, túlzott bélgáztermelődés, gyomorégés, hasmenés, székrekedés) esetén, ételérzékenység (pl. laktóz, fruktóz, FODMAP) esetén, irritábilis bél szindróma és gyulladásos bélbetegség esetén, ha a bab, borsó, lencse, egyes zöldségek (pl. brokkoli, karfiol, káposzta) puffasztanak, felfújnak téged. 100% vegán termék.

A Netamin Enzim FULL Spektrum kapszulában található emésztőenzimek:
Proteáz: Fehérjebontó enzim, amely a fehérjét peptidekre (aminosavak kisebb csoportjaira) és aminosavakra bontja, amelyeket a szervezet már képes hasznosítani.
Amiláz: A komplex szénhidrátok családjába tartozó keményítőt bontja le kisebb cukrokra, például maltózra és glükózra. Érdekesség: az amiláz már a szájüregben elkezdi munkáját, a legelső harapástól kezdve!
Lipáz: Az ételekben található zsír lebontását végző enzim.
Bromelain: Fehérjebontó enzim, amit az ananászból vonnak ki. Kutatások szerint gyulladáscsökkentő, gyomornyugtató hatása is lehet.
Laktáz: A tejben, tejtermékekben található laktóz (tejcukor) megfelelő emésztéséhez és hasznosulásához szükséges.
Alfa-galaktozidáz: Bizonyos komplex szénhidrátok, például a raffinóz és a sztachióz, könnyebben emészthető cukrokra való lebontását segíti. A puffadást, gázképződést okozó hüvelyesek (bab, lencse, borsó), keresztesvirágú zöldségek (pl. brokkoli, kelbimbó, karfiol, káposzta), és bizonyos gabonafélék emésztésében játszik fontos szerepet.
Celluláz: A növények sejtfalát alkotó emészthetetlen rostot, a cellulózt segít lebontani, így segít felszabadítani a zöldségekben, gyümölcsökben, hüvelyesekben és teljes értékű gabonákban rejlő tápanyagokat.
Hemicelluláz: A hemicellulózt segít lebontani, ami a cellulóz egy fajtája, szintén emészthetetlen rostféle, ami a növények sejtfalában van jelen.
Glükoamiláz: A szénhidrátbontó amiláz egy formája, amely a keményítő molekulalánc végén lévő kötéseket oldja fel, felszabadítva az energiaként hasznosítható glükózt.
Pektináz: A pektin nevű rostot (poliszacharidot) bontja le, amely a zöldségek és gyümölcsök sejtfalának eleme, megtalálható például az almában, narancsban, citromban, répában is.

Mikor hasznos az emésztőenzimek pótlása?

Az emésztőenzimek pótlása természetesen is lehetséges, egyrészt tudatosabb étkezéssel, másrészt emésztést segítő enzim készítmények segítségével. Abban az esetben, ha a szervezeted valamilyen okból nem termel elegendő enzimet, enzimhiány tünetei keserítik meg a mindennapjaidat, akkor az enzimek étkezés előtti pótlása támogathatja az ételek lebontását, a tápanyagok jobb felszívódását és a komfortos, panaszoktól mentes emésztést.

Az emésztőenzimek pótlása ajánlott az alábbi esetekben: emésztőenzimek hiánya, elégtelen enzimtermelés, evés után puffadás, teltségérzet, hasfájás, alhasi görcsök, túlzott gyomor- vagy bélgázképződés, vissza-visszatérő gyomorégés, akut vagy krónikus székrekedés/hasmenés,
felszívódási zavarok és tápanyaghiányok, gyomoridegesség, túlérzékeny gyomor, ételintolerancia, irritábilis bél szindróma (IBS), gyulladásos bélbetegség (IBD), idősebb kor (az enzimtermelés ugyanis az életkor előrehaladtával csökken), egészségesebb (zöldségekben, gyümölcsökben, rostokban gazdagabb), növényi alapú vagy akár teljesen vegetáriánus/vegán étrendre való áttérés.

Az enzimek úgynevezett biológiai katalizátorok: olyan fehérjék, amelyek elindítják vagy felgyorsítják az élet fenntartásához szükséges kémiai reakciókat. Ahogy nevük mutatja, az emésztőenzimek az emésztés során zajló kémiai folyamatokat segítik elő, az elfogyasztott táplálékot építőelemeire bontják, amelyeket a test már könnyedén képes felszívni és a különböző anyagcsere-folyamatokban hasznosítani.

Emésztőenzimek segítsége nélkül szervezetünk a zsírokat, a fehérjéket, a szénhidrátokat és egyéb komplex molekulákat sem képes lebontani – tehát szó szerint létfontosságú a jelenlétük. Azonban nemcsak az emésztésben és anyagcserében játszanak fontos szerepet, hanem az immunrendszer egészséges működésében, a méregtelenítésben, a hormonok termelődésében, illetve a vitaminok és ásványi anyagok raktározásában is.

Hol termelődnek az emésztőenzimek?

Az emésztést segítő enzimek nagy részét a szervezet természetes úton képes előállítani. A legtöbb enzim a hasnyálmirigyben termelődik, egészen pontosan a szerv által termelt nedvben, a hasnyálban található. Emellett a gyomor, a vékonybél, illetve a szájüreg nyálmirigyei is kiveszik a részüket az előállításukból. Az emésztőenzimek termelése ugyanakkor nemcsak evés közben zajlik, máregy finom étel illatától, látványától, sőt akár a gondolatától is beindul az enzimtermelődés folyamata.

Természetes emésztőenzimek egyes ételekben, például zöldségekben és gyümölcsökben is jelen vannak. Sőt, bizonyos enzimek kizárólag táplálkozással juttathatóak a szervezetbe.

Az emésztőenzimek fajtái és szerepe: Az elfogyasztott táplálékunk három legfőbb alkotóeleme a zsír, a fehérje és a szénhidrátok – ennek a három makrotápanyagnak az emésztése három alapvető enzimet igényel: alipáz nevű enzim a zsírokat bontja le, a proteáz nevű enzim a fehérjét bontja le aminosavakra és peptidekre, az amiláz nevű enzim pedig a szénhidrátokat bontja le a szervezetben.

A lipáz, proteáz és amiláz mellett azonban számos enzimre szüksége van még a szervezetednek a megfelelő emésztéshez. Ezekkel egy jól összeállított, széles spektrumú emésztőenzim készítmény összetevői között is találkozhatsz. Ide tartozik a bab, brokkoli, káposzta és más felfúvódást okozó zöldségek emésztését segítő alfa-galaktozidáz, a laktóz lebontásához szükséges laktáz, a zöldségek és gyümölcsök rostanyagainak emésztését segítő celluláz, hemicelluláz és pektináz, vagy a fehérje-emésztő enzimek keverékéből álló ananász-kivonat, a bromelain is.

Az emésztőenzimek hiányának tünetei: Az emésztőenzimek hiányát főleg emésztőrendszeri tünetek jelezhetik: hasi görcsök, puffadás, hasfájás, indokolatlan teltségérzet, hasmenés, székrekedés. Felszívódási zavarok (malabszorpció) és emiatt hiányállapotok, krónikus fáradtság, immungyengeség, gyakori fertőzések, gyulladások is utalhatnak a problémára. A lipáz hiánya esetén zsírszéklet (lazább, zsírfényű széklet), a proteáz hiánya esetén bélrendszeri gyulladások, gombás fertőzések, az amiláz hiánya esetén hasmenés, fáradékonyság, gyulladások jelentkezhetnek. A laktázhiány a tej, tejtermék fogyasztása után 30-120 perccel okoz tüneteket: haspuffadás, teltségérzet, hasi fájdalom, görcsök, bélgázosság, hasmenés.

Az emésztőenzimek létfontosságú feladatokat látnak el a szervezet egészséges működése érdekében és nemcsak az emésztési folyamatok, de számos elengedhetetlen kémiai reakció is elképzelhetetlen lenne nélkülük. Sajnos az enzimtermelést számos tényező negatívan befolyásolhatja, így a helytelen táplálkozás, stressz, bizonyos betegségek (pl. a hasnyálmirigy betegsége) is. Relatív enzimhiányról beszélünk, amikor a panaszok enyhék, és csak nagyobb, zsíros étkezés után lépnek fel.

Hatóanyagok 1 kapszulában: Bromelain 200mg, Amiláz 50mg, Proteáz 30mg, Glükoamiláz 25mg, Laktáz 25mg, Alfa-galaktozidáz 25mg, Celluláz 25mg, Hemicelluláz 25mg, Pektináz 20mg, Lipáz 20mg.

Összetevők: bromelain, növényi kapszula (hidroxipropil-metil-cellulóz), tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), amiláz, proteáz, glükoamiláz, laktáz, alfa-galaktozidáz, celluláz, hemicelluláz, pektináz, lipáz, csomósodást gátlók (zsírsavak magnéziumsói).

Ajánlott adagolás: Felnőtteknek napi 1 kapszula, bő folyadékkal lenyelve, főétkezéssel vagy közvetlenül főétkezés előtt.

Emésztőenzim kapszula - Az emésztés támogatója

Az emésztőenzim kapszula természetes összetevőkből készült, amelyek segítik az ételek lebontását és felszívódását. Ideális választás mindazok számára, akik szeretnék javítani emésztésüket. Az enzimek kulcsszerepet játszanak az emésztési folyamatokban.

Ezek az enzimek elősegítik a fehérjék, zsírok és szénhidrátok hatékony lebontását, így könnyebbé teszik az ételek emésztését. A kapszulák kényelmes formában tartalmazzák a szükséges enzimeket, amelyek segíthetnek a puffadás, gyomorégés és egyéb emésztési problémák enyhítésében. A termék minden korosztály számára ajánlott, akik szeretnék támogatni emésztőrendszerük egészségét.
A kapszula használata egyszerű, napi egy-két darab elegendő a hatékony emésztés elősegítéséhez. A természetes összetevők garantálják a biztonságos használatot, így bátran beilleszthető a napi étrendbe. Próbálja ki, és tapasztalja meg az emésztés javulását!

Emésztőenzim - az emésztés barátja

Az emésztőenzimek a szervezetünkben található fehérjék, amelyek segítik az ételeink lebontását és hasznosítását. Ezen enzimek nélkülözhetetlenek a megfelelő emésztéshez. Az emésztőenzimek szerepe a táplálékok megfelelő feldolgozásában kiemelkedő.

Az emésztőenzimek három fő csoportba sorolhatók: amilázok, proteázok és lipázok. Az amilázok a szénhidrátok lebontásáért felelősek, míg a proteázok a fehérjék, a lipázok pedig a zsírok emésztésében játszanak fontos szerepet. Ezek az enzimek a nyálban, a gyomorban és a hasnyálmirigyben termelődnek, és folyamatosan dolgoznak az ételek feldolgozásán.
A megfelelő emésztőenzim-szint hozzájárul a tápanyagok hatékonyabb felszívódásához, csökkenti a puffadást és a gyomorpanaszokat is. Ha a szervezet nem termel elegendő enzimet, az emésztési zavarokhoz vezethet, amit étrend-kiegészítőkkel is támogathatunk.

Emésztéstjavító - A bélflóra barátja

Az emésztéstjavító termékek segítik az emésztés folyamatát és támogatják a bélflóra egészségét. A megfelelő bélflóra elengedhetetlen a jó közérzethez. Ezek a készítmények természetes összetevőkből állnak, amelyek segítenek a bélműködés harmonizálásában.

Az emésztéstjavító szerek általában probiotikumokat, rostokat és enzimeket tartalmaznak, amelyek elősegítik az ételek lebontását és felszívódását. A prebiotikumok táplálják a jótékony bélbaktériumokat, míg a probiotikumok közvetlenül hatnak a bélflóra egyensúlyára. Ezek a készítmények különösen hasznosak lehetnek, ha valaki emésztési problémákkal küzd, mint például puffadás vagy székrekedés.
A rendszeres használat segít fenntartani a bélflóra egészségét, csökkenti a gyulladást, és hozzájárul a tápanyagok hatékonyabb felszívódásához. Az emésztéstjavítók természetes módon segíthetnek visszaállítani a bélrendszer egyensúlyát, így javítva az életminőséget és a közérzetet.

Emésztéstjavító kapszula - Természetes megoldás emésztési problémákra

Az emésztéstjavító kapszula egy természetes kiegészítő, amely segít a bélrendszer harmonikus működésében. Fedezd fel a természet erejét! A kapszulákban található probiotikumok segítik a bélflóra helyreállítását, így csökkenthetik a puffadást és a gyomorpanaszokat. A prebiotikumok pedig táplálják a hasznos baktériumokat, elősegítve a bélrendszer egészségét. Ezek az összetevők együttműködve segítik a tápanyagok hatékonyabb felszívódását, ezáltal javítva a közérzetet.

A kapszulák szedése rendkívül egyszerű, és a javasolt napi adag betartásával gyorsan tapasztalhatod a pozitív változásokat. A természetes összetevők miatt a termék szedése biztonságos, és mellékhatásoktól sem kell tartanod. Ideális választás lehet azok számára, akik egészségtudatos életmódot folytatnak, vagy szeretnék javítani emésztési folyamataikat. Tedd meg az első lépést az egészséges bélflóra felé, és tapasztald meg az emésztéstjavító kapszula jótékony hatásait!

Netamin - Vitaminok és ásványi anyagok forrása

A Netamin termékek széles választékot kínálnak a vitaminok és ásványi anyagok terén. Segítenek fenntartani a vitalitást és az egészséget. Fedezze fel a természetes megoldásokat!

A Netamin többféle vitamin- és ásványi anyag formulát kínál, amelyek célja, hogy támogassák a szervezet működését. Az alapanyagok gondosan válogatottak, és a termékek megfelelnek a szigorú minőségi előírásoknak. Legyen szó immunerősítésről, energia növeléséről vagy a bőr és haj egészségének megőrzéséről, a Netamin termékek segíthetnek elérni a kívánt célokat.
A készítmények természetes összetevőkből készülnek, így a fogyasztó biztos lehet abban, hogy a legjobb minőségű tápanyagokat juttatja a szervezetébe. A könnyen fogyasztható formák és a változatos ízek mindenki számára vonzóvá teszik a vitaminbevitelt. A Netamin termékek folyamatosan fejlődnek, hogy a legújabb kutatásoknak és igényeknek megfelelően szolgálják ki vásárlóikat.