AMIT MÉG AJÁNLUNK
Mézzz lépesméz 220g leírása
Jótékonyan hat a légzőszervekre, homlok- arcüreg gyulladásra, köhögésre, a szervezet ph-jára. Rágáskor tisztítja a fogakat, erősíti a fogínyt, virágpor allergia tüneteinek csökkentésére (az allergiás időszak előtt minimum egy hónappal kell elkezdeni napi egy diónyi lépszelet fogyasztását), támogatja az emésztést és pozitívan hat a szervezet ph-jára.Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1271kJ/304kcal.
Összetevők: Lépesméz.
Méz - a természet édes ajándéka
A méz egy természetes, édes anyag, amelyet a méhek virágnektárból állítanak elő. Gazdag tápanyagokban és egészségügyi előnyökben, így népszerű választás az ételek édesítésére. A méz különleges íze és jótékony hatásai miatt sokak kedvence.
A méz összetétele változó, attól függően, hogy milyen virágok nektárját gyűjtötték a méhek. Általában gazdag fruktózban és glükózban, valamint vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. Az íze és színe a virágforrástól függően változik; lehet világos, sötét, édes vagy fűszeres. A méz nemcsak édesítőszer, hanem a népi gyógyászatban is régóta használják, mivel gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal bír.
A méz fogyasztása jótékony hatással van az immunrendszerre, segít a megfázásos tünetek enyhítésében, és javítja az emésztést. Az egészséges táplálkozás részeként beilleszthető italokba, süteményekbe, vagy akár önállóan is fogyasztható. Érdemes figyelni a méz származására, hiszen a természetes, organikus méz a legjobb választás az egészség megőrzése érdekében.
Méz - Természetes édesség
A méz egy különleges édesítő, amelyet a méhek virágnektárból állítanak elő. Kiváló alternatívája a cukornak, és rengeteg jótékony hatása van. Érdemes beépíteni a mindennapi étrendünkbe.
A méz természetes összetevőkből áll, gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. A különböző virágokból származó mézek íze és színe eltérő, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Az akácméz például világos és lágy ízű, míg a hársméz erősebb, aromásabb ízvilágot képvisel.
A méz nemcsak édesítőszer, hanem sokoldalú alapanyag is, amelyet különböző ételekben és italokban használhatunk. Használható reggelire, teába, süteményekbe, vagy akár gyógyászati célokra is, például torokfájás ellen. A méz egy igazi kincs, amit érdemes felfedezni.