AMIT MÉG AJÁNLUNK
Klorofill finom zabpehely 500g leírása
Napjainkban az emberi fogyasztásra termesztett és feldolgozott, gondosan válogatott egész szemű zabot megtisztítják külső héjától, majd malomüzemi tisztítás és előkészítés után, gőzöléssel, hengerek közti lapítással állítják elő. A zabpehely tartalmazza a zabszemekben lévő táplálkozás-élettani szempontból fontos alkotóelemeket, fehérjéket, élelmirostokat, természetes vitaminokat, és ásványi anyagokat.
Élettani hatásai:
Gazdag B vitaminban és E vitaminban
Vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium is található benne
Növény létére nagy a fehérjetartalma
Regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert
Ajánlott a fogyasztása bőr és emésztési panaszoknál
Ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén
Gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket
Természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni, megszüntetni
A rák megelőzését is elősegítheti. Oldhatatlan rostjai ugyanis csökkentik egyes savak toxicitását. Emellett a benne lévő fitokemikáliák is rákmegelőző hatással bírnak.
Teltségérzetet okoz. Akik reggel zabpelyhet esznek, kevésbé hajlamosan ebéd előtt nassolni.
Tápanyagok 100g termékben:
Energia: 1566kj / 372kcal
Zsír: 7g
amelyből telített zsírsavak: 1,3g
Szénhidrát: 59g
amelyből cukrok: 1g
Fehérje: 13g
Felhasználás: Dupla mennyiségű vízben, vagy (növényi) tejben 5-10 perc alatt zabkását főzhetünk belőle, de alkalmas különféle sütemények és kekszek elkészítésére is.
Zab pehely - Egészséges reggeli alapanyag
A zabpehely tápláló, sokoldalú és egészséges választás a reggelikhez. Kiválóan alkalmas energikus napkezdéshez, hiszen rengeteg tápanyagot tartalmaz. Érdemes beilleszteni a mindennapi étrendbe.
A zabpehely gazdag rostokban, amelyek segítik az emésztést és hozzájárulnak a jóllakottság érzéséhez. Emellett vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban is bővelkedik, így támogatja az immunrendszert. A zabpehely alacsony glikémiás indexe miatt hosszabb ideig képes fenntartani a vércukorszint stabilitását.
Felhasználása rendkívül sokrétű: készíthetünk belőle zabkását, smoothie-t, vagy akár süteményeket is. Ízesíthetjük gyümölcsökkel, mézzel, dióval vagy joghurttal, így mindenki megtalálhatja a számára legfinomabb változatot. A zabpehely nemcsak finom, de tápláló is, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani.
Klorofill - A növények zöld pigmentje
A klorofill a növények zöld pigmentje, amely elengedhetetlen a fotoszintézis folyamatához. Ez a természet csodája segít a növényeknek energiát nyerni a napfényből. A klorofill nem csupán a növények életét segíti, hanem az emberi egészségre is jótékony hatással van.
A klorofill a növényekben, algákban és néhány baktériumban található. Fő feladata a napfény energiájának megkötése, amelyet a növények a fotoszintézis során hasznosítanak. Ez a folyamat lehetővé teszi a növények számára, hogy oxigént termeljenek és szén-dioxidot vegyenek fel, így fenntartva a földi élet alapjait. A klorofill gazdag forrása a zöldségeknek, például a spenótnak, brokkolinak és az algáknak.
A klorofill nemcsak a növények számára fontos, hanem az emberek egészségére is kedvező hatással van. Antioxidánsokban gazdag, segíthet a méregtelenítésben, valamint támogathatja a bélflóra egészségét. A klorofill kiegészítők népszerű választások az egészségtudatos emberek körében, hiszen hozzájárulhatnak az immunrendszer erősítéséhez és a vér oxigénszintjének növeléséhez.