AMIT MÉG AJÁNLUNK
Éléskamra paleo lisztkeverék ünnepi bejgli 200g leírása
A korábbi évek nagysikerű receptjét megtartva, igazán könnyen nyújtható és tekerhető tésztát állítottunk össze.
Könnyen kezelhető tészta, jól formázható és nyújtható, nem szükséges két sütőpapír a nyújtásához. Sodrófával könnyedén alakítható. Ízlés szerint tölthető kakaóval, dióval, mákkal.
Nincs markáns mellékíze, a tészta könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén állagú. Igazán ízletes sütemény alap, a régi megszokott bejgli reform változata, inkább a linzeresebb változathoz hasonló, de mennyeien puha és egyáltalán nem száraz. Napokig puha és ízletes. Tölthető a hagyományok szerint mákkal, dióval, vagy a gyermekek kedvéért kakaóval vagy csokis mogyorókrémmel.
Alaprecept: Két darab, kb. 30 cm hosszúságú bejglihez elegendő alapliszt keverék.
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Ünnepi bejgli lisztkeverék
4db szobahőmérsékletű M-es tojás (200g)
40ml langyos víz
30ml friss citromlé
60g eritrit
60g lágy kókuszzsír
Elkészítés: a 4db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.200g) adj 40ml langyos vizet, 30ml friss citromlevet, 60g poreritritet és 60g lágy kókuszzsírt. Majd keverd el a liszttel és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd át a tésztát. Oszd ketté, ezután szilikonos lapon, alá és fölé lisztezve nyújtsd kb. 24x28 cm-es téglalappá. Kend le a kívánságod szerinti töltelékkel. Tekerd fel a tésztát a rövidebbik felénél, a két végét nyomkodd össze, papírral együtt helyezd tepsire, kend le előbb tojás sárgával, hagyd rászáradni, majd fehérjével és szurkáld meg egy villával. Átlagos sütési idő 180 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc.
Tojás nélkül: 150ml víz + 20ml citromlé + 90g lágy kókuszzsír a tészta receptje.
A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.
Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, növényi rostok (útifűmaghéj liszt, bambuszrost liszt), Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.
Garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Bejgli - a hagyományos ünnepi sütemény
A bejgli a karácsonyi időszak elengedhetetlen része, amelynek gazdag ízvilága mindenkit elvarázsol. Az édes, diós vagy mákos töltelék és a puha tészta harmonikus párosítása minden falatban érződik. Ezzel a süteménnyel ünnepi asztalunkat díszíthetjük.
A bejgli hagyományosan élesztős tésztából készül, amelyet többféle töltelékkel gazdagítanak. A legnépszerűbb változatok a diós és mákos, de sokan szívesen próbálják ki gyümölcsös vagy csokoládés töltelékkel is. A bejgli elkészítése során a tésztát alaposan kidolgozzák, majd pihentetik, hogy a végén egy könnyű, levegős süteményt kapjunk.
Sütése után a bejgli gyönyörű aranybarna színt kap, és a levegőben terjengő édes illat mindenkit az ünnepek hangulatába fűz. A bejgli nemcsak finom, hanem szép ajándék is, amelyet szívesen osztunk meg szeretteinkkel. Mindezek miatt a bejgli nem csupán egy sütemény, hanem a hagyomány részévé vált.
Bejgli lisztkeverék - a tökéletes alapanyag a hagyományos ízekhez
A bejgli lisztkeverék ideális választás a klasszikus bejgli elkészítéséhez. Könnyen használható, és garantálja a tökéletes állagot. Ezzel az alapanyaggal a sütés öröme még nagyobb lesz!
A bejgli lisztkeverék gondosan válogatott lisztet és egyéb alapanyagokat tartalmaz, amelyek segítik a tésztát a megfelelő állag elérésében. Az elkészítési folyamat egyszerű, hiszen csak víz és élesztő hozzáadásával máris indulhat a sütés. A keverék tökéletesen harmonizál a diós és mákos töltelékekkel, így garantálva a hagyományos ízeket.
Az elkészült bejgli puha és ízletes, így minden ünnepi asztal díszévé válik. A lisztkeverék használatával nemcsak időt spórolhat meg, hanem a sikerélmény is garantált, hiszen a végeredmény mindenkit elvarázsol. Tapasztalja meg a bejgli készítés örömét ezzel a kiváló lisztkeverékkel!
Éléskamra - Az otthoni tárolás megoldása
Az éléskamra egy praktikus helyiség, ahol a száraz élelmiszereket és egyéb alapanyagokat tárolhatjuk. Ideális megoldás a rendszerezett, áttekinthető konyha érdekében. Az éléskamrában mindennek megvan a helye.
Az éléskamra célja, hogy könnyen hozzáférhetővé tegye a mindennapi élelmiszereket. A jól megtervezett tárolás segít elkerülni az élelmiszerpazarlást, és lehetővé teszi, hogy mindig legyen a háztartásban szükséges alapanyag. A kamra kialakítása során figyelni kell a szellőzésre és a hőmérsékletre, mivel ezek befolyásolják az élelmiszerek eltarthatóságát. Az éléskamrában tárolhatunk lisztet, cukrot, tésztát, befőtteket és fűszereket, így minden egy helyen elérhető.
A kamra nemcsak praktikus, hanem esztétikus is lehet. A polcok szépen rendezett megjelenése hozzájárul a konyha hangulatához. A jól megvilágított, tiszta éléskamra örömet okoz a használat során, és segít a főzés élményét még kellemesebbé tenni.