Biomenü bio perui kakaóbab 250g

Biomenü bio perui kakaóbab 250g
 
6 230 Ft
 Egységár: 24,92 Ft
Készleten

A kakaóbab egy igazi szuperélelmiszer, amely segít a stressz kezelésében és javítja a koncentrációt. Élvezd nyersen, vagy készíts belőle ízletes kakaóitalt, amely felpezsdít!

Biomenü bio perui kakaóbab 250g leírása

Biomenü bio perui kakaóbab:

A kakaó természetes élénkítőszereket tartalmaz, főként teobromint és koffeint. Ezen stimulánsok serkentik az idegrendszert és növelik energiaszintünket. Érdemes azonban mértékkel fogyasztani őket, mivel nagy mennyiségben kimerítik a szervezetet. Javasoljuk a kakaót nem az esti időszakban fogyasztani, mert alvási problémákat okozhat. Fokozott szellemi megterhelésnél, például vizsgaidőszakban természetes segítség lehet a koncentrálásban, a memória élesítésében, a fáradtság leküzdésében is.

Több mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz, köztük vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, valamint olyan erős antioxidánsokat, polifenolokat és flavonoidokat, amelyek csökkentik számos betegség kockázatát. Megakadályozzák a káros koleszterin szintjének növekedését, a magas vérnyomás kialakulását, megelőzhetik a vérrögképződést, az aszpirinhez hasonló tulajdonságúak.

A kakaóbab szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:

Jótékony lehet a szív és érrendszeri problémákkal szemben,
Jó közérzetet, frissességet biztosít,
Növeli a stressz tűrő képességet,
Koncentráció és memóriajavító hatású,
Csökkenteni a depressziót,
Lassítja az öregedési folyamatokat,
Fogyókúráknál is kiválóan alkalmazható,
Étvágycsökkentő és zsírégetést fokozó.

Összetevők:

100% bio kakaóbab (theobroma cacao, criollo variety).

Tápanyagok 100g-ban:

Energia 2242 kJ/535 kcal
Zsír 47,1 g
amelyből telített zsírsav 29,1 g
amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav 14,2 g
amelyből többszörösen telítetlen zsírsav 1,4 g
Szénhidrát 1,6 g
amelyből cukor 1,6 g
Rost 31,4 g
Fehérje (protein) 13 g
Só 0 g

Felhasználási javaslat:

A kakaóbab felhasználása sokrétegű, hiszen fogyasztható magában, sütemények ízesítéséhez, de készíthetünk kakaóitalt is belőle. Az ajánlott mennyiség napi két evőkanál.

Kakaóbab - A csokoládé alapanyaga

A kakaóbab a csokoládé alapanyaga, amely különleges ízével és aromájával varázsolja el az édesipart. Ezen kívül számos egészségügyi előnyökkel is bír. A kakaóbab a csokoládék és különféle desszertek alapja, így nem csoda, hogy népszerűsége folyamatosan növekszik.

A kakaóbab a Theobroma cacao fa termése, amely trópusi éghajlaton terem. A babok érett állapotban szüretelhetők, majd fermentálják és szárítják, ezáltal alakulnak ki karakteres ízeik. Az ízprofilja széles spektrumon mozog, a keserűtől az édesig, így sokféle felhasználásra alkalmas. A kakaóbab nemcsak csokoládé készítéséhez használható, hanem különféle italok és sütemények ízesítésére is.
A kakaóbab gazdag tápanyagokban, például antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Fogyasztása jótékony hatással lehet a szív- és érrendszerre, valamint a hangulatra is. A kakaóbab tehát nemcsak egy ízletes hozzávaló, hanem egy egészséges választás is.

Biomenü - Egészséges Alternatíva

A Biomenü termékek biológiai gazdálkodásból származnak, így garantáltan mentesek a káros adalékanyagoktól. Fedezd fel az ízek világát a természet kincseivel! A Biomenü választékában friss zöldségek, gyümölcsök és ízletes készételek találhatók, amelyek nemcsak egészségesek, hanem ízletesek is.

A Biomenü filozófiája az egészséges táplálkozásra épül, amely nemcsak a test, hanem a lélek jólétére is figyel. Minden egyes termékünket gondosan válogatjuk, figyelembe véve a fenntartható gazdálkodás elveit. Az alapanyagokat helyi termelőktől szerezzük be, ezzel támogatva a közösséget és csökkentve a környezeti lábnyomunkat.
A Biomenü kínálatában a frissesség és az íz dominál, így minden étkezés igazi élménnyé válik. Legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, a Biomenü termékekkel garantáltan egészséges és tápláló ételeket varázsolhatsz az asztalra.