AMIT MÉG AJÁNLUNK
Biomenü Bio Csicseriborsó 500g leírása
A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek.
Felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez. Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle.
Összetevők: csicseriborsó*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Elkészítése: Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.
Jó tudni: csíráztatásra alkalmas.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1297 kJ / 310 kcal
Zsír: 5,9 g
amelyből telített zsírsavak: 1,1 g
Szénhidrát: 44,3 g
amelyből cukor: 2,3 g
Rost: 15,5 g
Fehérje: 18,5 g
Só: 0,0925 g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!
Bio és Gluténmentes.
Csicseriborsó - A tápláló hüvelyes
A csicseriborsó egy rendkívül tápláló hüvelyes, amely gazdag fehérjében és rostban. Tökéletes alapanyag vegetáriánus és vegán ételekhez. Érdemes beilleszteni az étrendünkbe!
A csicseriborsó (Cicer arietinum) az egyik legősibb és legkedveltebb hüvelyes növény, amelyet világszerte fogyasztanak. Számos egészségügyi előnyével bír, például segíti az emésztést, támogatja a szív- és érrendszert, és segít a vércukorszint stabilizálásában. Magas fehérje- és rosttartalma miatt ideális választás lehet a húsmentes étrendet követők számára is. Az elkészítése rendkívül sokoldalú, mivel levesekben, salátákban és püréként is felhasználható.
A csicseriborsó íze enyhén diós, amely lehetővé teszi, hogy számos ételben remekül érvényesüljön. Különösen népszerű a hummusz készítésénél, de sült formában is ízletes csemege. Könnyen emészthető, és biztosítja a szükséges tápanyagokat a mindennapi étrendben.
Csicseriborsó köret - tápláló és ízletes választás
A csicseriborsó köret egy egészséges és tápláló alternatíva a hagyományos köretekhez. Gazdag fehérjében és rostban, ideális választás vegetáriánusoknak is. Fedezze fel a csicseriborsó sokoldalúságát! A csicseriborsót számos módon elkészítheti: főzve, pürésítve vagy pörkölve, minden formájában ízletes. Magas fehérjetartalma miatt remek alapanyag lehet salátákhoz, főételekhez vagy önálló köretként. A köret elkészítése egyszerű, és a fűszerek széles választékának köszönhetően könnyen illeszthető bármilyen étkezési stílushoz.
A csicseriborsóban található rostok segítik az emésztést, míg a vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak a szervezet egészségéhez. Különösen gazdag B-vitaminokban, magnéziumban és vasban, ami segít a fáradtság csökkentésében és az energiaszint növelésében. Az elkészítéséhez elegendő, ha a csicseriborsót beáztatjuk, majd főzzük, vagy készíthetünk belőle krémes hummuszt is.
A csicseriborsó köret nemcsak tápláló, hanem rendkívül sokoldalú is, mivel jól illik különböző húsokhoz, halakhoz, de akár önálló étkezésként is fogyasztható zöldségekkel. Próbálja ki különböző fűszerekkel, például római köménnyel vagy füstölt paprikával, hogy felerősítse az ízeket!
Biomenü - Egészséges Alternatíva
A Biomenü termékek biológiai gazdálkodásból származnak, így garantáltan mentesek a káros adalékanyagoktól. Fedezd fel az ízek világát a természet kincseivel! A Biomenü választékában friss zöldségek, gyümölcsök és ízletes készételek találhatók, amelyek nemcsak egészségesek, hanem ízletesek is.
A Biomenü filozófiája az egészséges táplálkozásra épül, amely nemcsak a test, hanem a lélek jólétére is figyel. Minden egyes termékünket gondosan válogatjuk, figyelembe véve a fenntartható gazdálkodás elveit. Az alapanyagokat helyi termelőktől szerezzük be, ezzel támogatva a közösséget és csökkentve a környezeti lábnyomunkat.
A Biomenü kínálatában a frissesség és az íz dominál, így minden étkezés igazi élménnyé válik. Legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, a Biomenü termékekkel garantáltan egészséges és tápláló ételeket varázsolhatsz az asztalra.