GAL Glicin por 500g

GAL Glicin por 500g
 
3 875 Ft
 Egységár: 7,75 Ft
Készleten

Ez a természetes aminosav nemcsak az alvás minőségét javítja, hanem a kollagéntermelést is támogatja. Használja süteményekben vagy forró italokban, hogy élvezhesse édes ízét mellékíz nélkül

GAL Glicin por 500g leírása

A glicin egy természetes aminosav, mely nagy mennyiségben található meg a kollagénben. Mellékíz mentes édes íze miatt ételek/italok édesítésére is alkalmas. Hőálló, így süteményekbe és forró italokba is alkalmazható. Édessége kb a normál kristálycukoréval megegyező.

A glicin a kollagén típusú fehérjékben legnagyobb mennyiségben előforduló aminosav. Más fehérjeforrásokban csak kis mennyiségben fordul elő. Manapság sokkal kevesebb kollagén típusú fehérjét fogyasztunk mint őseink, hiszen a körömpörkölt, csontlé, kocsonya, pacal és hasonló ételek nem túl divatosak már. Jelentősen eltolódott tehát a fehérjebevitelünkből származó aminosavak aránya. (Például csökkent a glicin a többihez képest.) Evolúciónk során nem ez volt a jellemző, így felmerül a gyanú, hogy ennek káros következményei lehetnek. A glicinpótlás előnyös hatásai is ezt a sejtést erősítik.

Adagolás: Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon fel 1 púpos teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el. Javasolt étkezések után is egy keveset (1 csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának kiegyensúlyozását. Kávéba vagy bármilyen folyadékba elkeverhető, süteményekbe is süthető. Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a port vesszük a szánkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes).

A fotó csak illusztráció!

Glicin - a természetes pihenés titka

A glicin egy aminosav, amely segíthet a stressz csökkentésében és a pihenés elősegítésében. Ideális választás lehet, ha fokozott feszültséget vagy alvásproblémákat tapasztal.

A glicin egy természetes aminosav, amely a fehérjék építőköveként funkcionál. Az emberi szervezet képes előállítani, de táplálékkal is bevihetjük. Főként a húsokban, tejtermékekben és bizonyos hüvelyesekben található meg. A glicin különösen hasznos lehet azok számára, akik aktív életmódot folytatnak, hiszen hozzájárulhat a regenerációhoz és a fáradtság csökkentéséhez. Az alvásminőség javítására is kedvező hatással bír, mivel segíthet a nyugodt, pihentető alvás elérésében.
Továbbá, a glicin antioxidáns hatású, ami azt jelenti, hogy segíthet megvédeni a sejteket a káros szabadgyököktől. Az egészséges életmód részeként érdemes figyelmet fordítani a glicin bevitelére, mivel támogathatja a központi idegrendszert és hozzájárulhat a hangulat javításához. A megfelelő mennyiségben történő fogyasztása tehát egy egyszerű, de hatékony módja lehet a testi és lelki egyensúly fenntartásának.

Gyümölcsök

A gyümölcsök friss, tápláló élelmiszerek, amelyek vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. A mindennapi étrend szerves részét képezik, és számos jótékony hatásuk van. Érdemes őket rendszeresen fogyasztani.

A gyümölcsök széles választékban elérhetők, többek között almák, banánok, eper, szőlő és citrusfélék formájában. Ezek nemcsak ízletesek, hanem tele vannak antioxidánsokkal, amelyek segítik a szervezet védelmét a káros szabadgyökökkel szemben. A gyümölcsök víztartalma is jelentős, így hidratáló hatásúak, ami különösen fontos a melegebb hónapokban.
Az egészséges életmód részeként a gyümölcsök fogyasztása hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez, segíti a fogyást, és támogathatja az emésztést is. Érdemes naponta legalább 2-3 adag gyümölcsöt beiktatni az étrendbe, hogy kihasználhassuk jótékony hatásaikat.