GAL Kolin-só cseppek 100ml

GAL Kolin-só cseppek 100ml
 
2 925 Ft
 Egységár: 29,25 Ft
Készleten

A kolin fontos szerepet játszik az emésztésben és a zsírok anyagcseréjében. E termék használatával könnyedén elérhetjük a napi ajánlott kolinbevitelt, különösen, ha étrendünk nem tartalmaz elegendő forrást. A sós ízének köszönhetően akár levesekhez is adható, így nem rontja el az étkezés ízét. Ideális választás lehet kismamák számára is, akiknek fokozottan szükségük van erre a tápanyagra

GAL Kolin-só cseppek 100ml leírása

Kolin-só cseppek fogyasztási javaslata: Napi 6-28 csepp egy vagy több részletben.
Töményen ne fogyasszuk, mindig folyadékba vagy ételbe keverjük. Sós íze miatt kis mennyiségben még nem rontja el a leves ízét, sütni-főzni is lehet vele. Ha viszont pár cseppnél egyszerre többet fogyasztunk, és nem szeretjük az ízét, akkor javasoljuk csak 1-2 kortynyi folyadékba cseppenteni, és gyorsan lehörpinteni két falat étel közt, vagy egy kellemes ízű ital előtt. Terhesség és szoptatás alatt 12-28 cseppet javaslunk, ha étkezésünk nem kolin-dús.

Termékünket elsősorban azok számára javasoljuk, akik kevés tojássárgáját és májat esznek. A napi javasolt kolin-bevitel még az EFSA szerint is minimum 400 mg felnőttek számára. 1 db tojássárgája 100-150, míg 10 dkg máj 200-450 mg kolint tartalmaz. Más ételek kolin-tartalma alacsony (a kaviártól, velőtől és pár nem gyakori ételtől eltekintve). Aki nem eszik tehát napi 2-3 db tojássárgáját + lehetőleg hetente legalább egyszer májat, az még ezt a 400 mg-os napi kolin-mennyiséget is nehezen éri el. Holott a megfelelő kolin-bevitel fontos, többek közt azért, mert hozzájárul a megfelelő:
emésztéshez a gyomorsav-termelés által
májműködéséhez
homocisztein-metabolizmushoz
zsíranyagcseréhez

Termékünk a kolint ún. kolin-só (kolin-klorid) formájában tartalmazza, amit azért választottunk, mert egy jól hasznosuló, stabil forma, sok vizsgálatban is ezt használták, és mert vízen kívül semmi egyéb hordozóanyag használata nem szükséges hozzá.

Kolin - Életfontosságú tápanyag

A kolin egy esszenciális tápanyag, amely fontos szerepet játszik a sejtműködésben és az idegrendszer egészségében. Elengedhetetlen a megfelelő fejlődéshez és működéshez.

A kolin a B-vitamin család tagjaként ismert, és különösen fontos az agy, a máj és a sejtek szerkezetének fenntartásához. A szervezet képes korlátozott mennyiségben előállítani, de a napi szükségletet élelmiszerekkel is be kell vinni. Gazdag forrásai közé tartozik a tojás, a hús, a hal és a zöld leveles zöldségek. A kolin hiánya számos egészségügyi problémához vezethet, beleértve a memóriaproblémákat és a májbetegségeket.
A kolin szerepe a terhesség alatt is kiemelkedő, mivel hozzájárul a magzat agyának fejlődéséhez. A megfelelő kolinbevitel segíthet a kognitív funkciók javításában és a szív- és érrendszeri egészség megőrzésében. Érdemes tehát tudatosan beépíteni étrendünkbe ezt a fontos tápanyagot.

Kolin csepp - az agy táplálója

A Kolin csepp a szellemi teljesítmény javítását célozza meg, támogatva az agy, a máj és a sejtek egészségét. Ez a tápanyag elengedhetetlen a normál agyműködéshez és a memória fenntartásához.

A kolin fontossága abban rejlik, hogy részt vesz az acetil-kolin nevű neurotranszmitter szintézisében, amely a kommunikációt biztosítja az idegsejtek között. Az alacsony kolinszint összefüggésbe hozható kognitív zavarokkal és a memóriaproblémákkal. A Kolin csepp használata segíthet pótolni a hiányt, különösen azok számára, akik vegetáriánus vagy vegán étrendet követnek, ahol a kolinban gazdag ételek korlátozottak.
A Kolin csepp könnyen adagolható, így bármikor élvezhető, akár vízben, akár más italokban. Rendszeres fogyasztása mellett a csepp hozzájárulhat a szellemi frissességhez, valamint a fáradtság csökkentéséhez, így tökéletes választás a mindennapi kihívásokhoz.

Gyümölcsök

A gyümölcsök friss, tápláló élelmiszerek, amelyek vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. A mindennapi étrend szerves részét képezik, és számos jótékony hatásuk van. Érdemes őket rendszeresen fogyasztani.

A gyümölcsök széles választékban elérhetők, többek között almák, banánok, eper, szőlő és citrusfélék formájában. Ezek nemcsak ízletesek, hanem tele vannak antioxidánsokkal, amelyek segítik a szervezet védelmét a káros szabadgyökökkel szemben. A gyümölcsök víztartalma is jelentős, így hidratáló hatásúak, ami különösen fontos a melegebb hónapokban.
Az egészséges életmód részeként a gyümölcsök fogyasztása hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez, segíti a fogyást, és támogathatja az emésztést is. Érdemes naponta legalább 2-3 adag gyümölcsöt beiktatni az étrendbe, hogy kihasználhassuk jótékony hatásaikat.