AMIT MÉG AJÁNLUNK
Xukor édesítőszer 1000g leírása
100%-ban természetes édesítőszer. Glikémiás indexe csupán 7, mely lassú, elnyújtott felszívódást eredményez. 40%-kal kevesebb kalóriát, 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a finomított cukor (240 kcal/100 g) A baktériumok nem bontják. Késlelteti az éhségérzetet. Génmanipuláció mentes. Kizárólag fa alapanyagból, hidrolízis útján készül. 1:1 arányban kiváltható a hagyományos cukor. Javasolt egészségesen táplálkozóknak, fogyókúrázóknak, diétázóknak, cukorbetegeknek, paleó étrendet követőknek. Használható: sütni, főzni, befőzni, eltenni, hideg-meleg italok elkészítéséhez, egészségmegőrzésre.
Xilit, angolul Xylitol, nyírfacukor néven is ismert. Először nyírfák nedvéből vonták ki francia és német tudósok és népszerűsítették Európában olyan természetes édesítőszerként, melyet várandósak, gyermekek és cukorbetegek is fogyaszthatnak. A nyírfacukor elnevezés onnan származik, hogy Napóleon idején Franciaországban a nyírfa levéből készítették. Nagyüzemileg napjainkban ez már minden másból is gyártják, főként kukoricából, ami tartalmazza a vegyületet. Bár szervezetünk is előállítja kis mennyiségben, csak növényi alapanyagok jöhetnek számításba :) . A végtermék jobb esetben, az EU-s előírásoknak megfelelően 99,9 %-os tisztaság felett van.
Eritritol - természetes édesítőszer
Az eritritol egy természetes édesítőszer, amely alacsony kalóriatartalmú alternatívája a hagyományos cukornak. Kiváló választás diétázók számára. Az eritritol 70%-kal édesebb a cukornál, azonban kalóriatartalma szinte elhanyagolható.
Az eritritol egy természetes cukoralkohol, amelyet a fermentációs folyamat során állítanak elő. A test nem metabolizálja teljes mértékben, így a kalóriabevitel minimális. Az eritritol előnyei közé tartozik, hogy nem okoz vércukorszint-emelkedést, így ideális választás cukorbetegek számára is. Emellett fogbarát, mivel nem károsítja a fogakat, ellentétben a hagyományos cukorral.
Az eritritol sokféleképpen felhasználható, például italok, édességek, sütik és egyéb ételek édesítésére. Az édesítőszer természetes ízével és állagával kiválóan helyettesíti a cukrot, így azok számára is remek alternatíva, akik szeretnék csökkenteni a cukorfogyasztásukat.
Xukor - Az édes ízek mestere
A xukor, vagyis a cukor az élelmiszeripar egyik alapvető alapanyaga, amely édes ízével számos ételben és italban megtalálható. Elengedhetetlen hozzávaló a sütés és főzés során. A cukor nemcsak ízletes, hanem energikus is!
A xukor különböző formákban létezik, beleértve a kristálycukrot, a porcukrot és a nádcukrot. A legelterjedtebb típusa a répacukor, amely a cukorrépából készül. Az édesítő hatása mellett a xukor színező és textúraformáló szerepet is betölt az ételekben, így segít a kívánt állag elérésében. A cukor felhasználási területei szinte végtelenek, a süteményektől kezdve a lekvárokon át a különféle italokig.
Fontos azonban, hogy a xukor fogyasztását mértékkel kezeljük, mivel a túlzott bevitel egészségügyi problémákhoz vezethet, mint például az elhízás és a cukorbetegség. Az édes ízek kedvelői számára a xukor elengedhetetlen, de érdemes alternatívákat is keresni, hogy egészségesebb életmódot folytathassunk.