AMIT MÉG AJÁNLUNK
Lakshmy őrölt wasabi-por 30g leírása
Összetevők: tormapor, mustárpor, citromsav, színezék: E102, E133.
A japán vízitorma eredetileg a hegyi folyók és patakok partján élő növény, melynek a gyökere adja a fűszert. Íze és illata a tormára hasonlít, de annál jelentősen intenzívebb. Hagyományosan cápabőrön reszelték le a gyökereket, majd ízesítették. Valódi wasabihoz japánon kívül, szinte lehetetlen hozzájutni, vagy csak horrorisztikUSAn magas áron. Mára olyan népszerű és elterjedt fűszerré vált, hogy egyre nagyobb mennyiségben termesztik a hatake-wasabi változatát, amely igénytelenebb és könnyen termeszthető. A wasabi port víz hozzáadásával csomómentesre kell keverni, majd a pasztát szójaszósszal ízesíthetjük ízlés szerint. A wasabit általában a sushival párosítják, pedig mindenhez használhatjuk, ahol tormát adnánk a készétel mellé.
Wasabi fűszer - A japán konyha titka
A wasabi fűszer a japán gasztronómia egyik legérdekesebb és legkülönlegesebb alapanyaga. Az autentikus ízélmény érdekében érdemes felfedezni a használatának lehetőségeit.
A wasabi gyökere a vízparti területeken nő, és rendkívül érzékeny a környezeti feltételekre. A frissen reszelt wasabi a legjobb, hiszen az íze és az illata is intenzívebb, mint a por formában kapható változatoké. Az ízét leginkább a torma és a mustár kombinációjaként lehet leírni, friss, zöldes színével pedig látványos kiegészítője az étkezéseknek.
A wasabi nemcsak az ízekben, hanem az egészség terén is sokat nyújt. Antioxidánsokban gazdag, és segíthet a légzőszervi problémák enyhítésében, valamint gyulladáscsökkentő hatású is. Használj wasabit különböző ételekben, és élvezd a fűszer különleges hatását!
Wasabi - Az ízlelőbimbók csodája
A wasabi egy különleges, csípős fűszer, amely a japán konyha alapvető eleme. Friss és intenzív íze miatt sokan kedvelik. A wasabi nem csupán ízletes, hanem egészséges is.
A wasabi, a japán retekfélék egyik változata, a Wasabia japonica növény gyökere. Az íze éles és csípős, amely az orrban érezhető, így sokan a tormához hasonlítják. A wasabi leggyakrabban sushi és sashimi kísérőjeként kerül az asztalra, de emellett saláták, mártások és más ételek ízesítésére is használható. A friss wasabi gyökér reszelve a legfinomabb, de a por vagy paszta formájában is elérhető.
Az elkészítése során a gyökeret frissen reszelik, ami megőrzi az ízét és aromáit. A wasabi nemcsak finom, hanem jótékony hatású is, hiszen gazdag antioxidánsokban és vitaminokban. Fogyasztása javíthatja az emésztést és erősítheti az immunrendszert, így érdemes beilleszteni az étrendünkbe.
Lakshmy - Élénkítő aromák
A Lakshmy termékcsalád különleges illóolajokat kínál, melyek frissítik és energizálják a teret. Használatukkal kellemes hangulatot teremthetünk otthonunkban. Fedezd fel az illatok világát! A Lakshmy illóolajok természetes összetevőkből készülnek, így biztonságosan alkalmazhatóak. Az aromaterápiás hatásuk révén segítenek a stressz csökkentésében és a relaxációban. Mindegyik illóolaj egyedi aromájával hozzájárul a belső harmónia megteremtéséhez.
Ezek az olajok nem csupán illatosítják a levegőt, hanem jótékony hatással vannak a közérzetünkre is. A különböző illatok, mint például levendula, citrom vagy eukaliptusz, mind más-más hatást gyakorolnak ránk. A Lakshmy illóolajok használata egyszerű, cseppentsünk belőlük a párologtatóba, és élvezzük a varázslatos aromákat, amelyek megtöltik a teret.
Használatuk ideális a mindennapi stresszoldásra, a meditációhoz, vagy akár egy fárasztó nap után a kikapcsolódáshoz. A Lakshmy illóolajok így nemcsak illatosítanak, hanem a jólétünket is szolgálják, segítve a pihenést és a feltöltődést.