Főkategóriák
Mások ezeket vették
Az őrölt csillagánizs aromás fűszerként használható, édeskés íze különösen jól illik keleti ételekhez és desszertekhez.
Ínyencségre vágyók jellegzetes íze és illata miatt kiválóan használhatják sütemények, gyümölcslevesek, kompótok, édes borok, forralt borok, teák készítéséhez. Csillagánizs fokozza a hús ízét. Ezt a fűszert használják biryani, a Garam Masala és chai masala készítésénél az egész indiai szubkontinensen. Széles körben használják a kínai konyhában. A maláj, az indonéz, az indiai konyha, de a legtöbb ázsiai országok konyháinak fő hozzávalói közé tartozik. A csillagánizs az egyik fő összetevője a hagyományos ötfűszer keveréknek a kínai konyhában. Egy nagyon fontos összetevője a pho-nak, a vietnami tésztás levesnek