AMIT MÉG AJÁNLUNK
Fertődi sárgabarack lekvár 400g leírása
Sárgabarack lekvár mézzel. A sárgabarack a "legklasszikUSAbb"magyar lekvár. Családunk "lekvárfalói" ennél a lekvárnál a legkritikUSAbbak, mert a mérce a "mama" baracklekvárja, amit igazi kihívás elkészíteni. Sok magyar háziasszony nem is gondolja, mennyi értéket tesz családja asztalára egy kis üveg baracklekvárral. A sárgabarack jótékony hatása vitathatatlan. Tartalmaz A-vitamint, ß-karotint, B17 vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, C-vitamint és ként. Segít leküzdeni a baktériumok és vírusok által okozott fertőzéseket. Kiváló alapanyag süteményekhez, krémekhez. A hozzáadott méz csak fokozza ezt a csodás hatást. Eredeti fertődi recept alapján készült sárgabarack-lekvárunk nem tartalmaz semmilyen mesterséges színezéket illetve tartósítószert.
Sárgabarack lekvár
A sárgabarack lekvár a gyümölcsök édességét hordozó klasszikus ínycsiklandó csemege. Tökéletes választás, hogy a nyári ízeket télen is élvezhessük! A lekvár készítése során a sárgabarack frissessége és ízei megmaradnak. A sárgabarack lekvár nemcsak ízletes, hanem tele van jó tápanyagokkal is.
A lekvár alapanyaga a napérlelte sárgabarack, amelyet alaposan megmosunk és feldarabolunk. A feldolgozás során hozzáadott cukor és citromlé nemcsak az ízeket gazdagítja, hanem segít a tartósításban is. Főzés közben a gyümölcsök aromái szabadon szárnyalnak, így a végeredmény egy intenzív ízű, sűrű lekvár lesz. A késztermék üvegekbe töltés után hűvös, sötét helyen tárolva sokáig megőrzi zamatos ízét.
A sárgabarack lekvár ideális reggelire, de ízletes lehet palacsinta töltelékeként vagy süteményekhez is. Az édes-savanykás ízvilág egyedi élményt nyújt, amely bármilyen étkezést feldob. Ajándéknak is remek választás, hiszen mindenki szereti az otthon készült finomságokat.
Sárgabarack - az ízletes gyümölcs
A sárgabarack egy édes és lédús gyümölcs, amely nyáron érkezik el hozzánk. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, így különösen egészséges választás. Fogyasztása frissen a legjobb élmény.
A sárgabarack (Prunus armeniaca) a rózsafélék családjába tartozik, és a világ számos régiójában népszerű gyümölcs. Főleg a napos, meleg éghajlatot kedveli, így a mediterrán területeken, valamint a Közép-Ázsiában található fajtái a legelterjedtebbek. A gyümölcs színe a sárgától a narancssárgáig terjed, íze édes, enyhén savanykás, és rendkívül lédús. A sárgabarack nemcsak frissen fogyasztható, hanem lekvár, szósz, vagy desszert alapanyagaként is népszerű.
A sárgabarack gazdag A-vitaminban, C-vitaminban és antioxidánsokban, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez. Segít a bőr hidratálásában, javítja a látást, és erősíti az immunrendszert. Emellett alacsony kalóriatartalmú, így kiváló választás a diétázók számára is. Fogyasztása során érdemes figyelni arra, hogy a gyümölcs érett legyen, mivel ilyenkor a legfinomabb és legzamatosabb.
Fertődi Kastély
Fertődi kastély, az osztrák határ közelében található gyönyörű barokk épület, mely a Fertő-tó partján helyezkedik el. Ez a történelmi helyszín számos kulturális eseménynek ad otthont, érdemes felfedezni.
A kastély a 18. században épült, és a híres Esterházy család otthona volt. Az épület lenyűgöző homlokzata és a gyönyörű parkja a látogatók kedvenc helyévé vált. A kastély termei gazdag művészeti gyűjteményeikkel és gyönyörű freskóikkal keltik életre a múltat. A látogatók megismerkedhetnek a barokk építészet szépségeivel és a család történetével.
A kastély területén különböző programok és tárlatvezetések várják az érdeklődőket, amelyek során a látogatók betekintést nyerhetnek a híres zeneszerző, Joseph Haydn életébe is, aki a kastélyban dolgozott. A Fertődi kastély nemcsak a történelem, hanem a kultúra iránt érdeklődők számára is izgalmas élményeket kínál.