AMIT MÉG AJÁNLUNK
Fertődi áfonya lekvár 400g leírása
Áfonya lekvár mézzel. A mézes áfonyalekvár talán a legkedveltebb és legkeresettebb lekvárunk. Az áfonya kellemesen kesernyés- savanykás íze jól harmonizál a mézzel. Nagyon finom húsok mellé, de süteményekbe, vagy egy lekváros kenyéren fogyasztva is kellemes. A lekvár magában hordozza a feketeáfonya minden kedvező tulajdonságát, így nemcsak gasztronómiai, de egészségvédő hatását is élvezhetjük, magas a káliumtartalma, ezért szív és érvédő hatású, "fekete inzulinnak" is nevezik, mert csökkenti a vércukorszintet, sötét színanyagai miatt magas az antioxidáns tartalma, baktericid hatása miatt a húgyutakban megakadályozza az e-coli megtelepedését, látásjavító gyümölcsnek is nevezik, mert magas az A-vitamin, és a karotinoid tartalma, magas a kálium, vas, magnézium, C, B, vitamin tartalma, immunerősítő. Kell-e ennél több jót mondani egy lekvárról? Eredeti fertődi recept alapján készült áfonyalekvárunk nem tartalmaz semmilyen mesterséges színezéket illetve tartósítószert.
Kékáfonya - a természet íze
A kékáfonya egy ízletes és tápláló gyümölcs, mely számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Az antioxidánsokban gazdag bogyók ideálisak a mindennapi étrendbe való beillesztésre. Érdemes megismerni a kékáfonya jótékony hatásait.
A kékáfonya (Vaccinium corymbosum) egy kis, kerek bogyó, amely jellemzően kék vagy lilás színű. Friss formában, de lekvárként, szörpként vagy aszalt gyümölcsként is fogyasztható. Magas antioxidáns-tartalma, különösen az antocianinok miatt, segíthet a sejtek védelmében és a gyulladások csökkentésében. Emellett gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban, így hozzájárulhat az egészséges emésztéshez és a jó közérzethez.
A kékáfonya rendszeres fogyasztása kedvezően befolyásolja a szív- és érrendszeri egészséget, valamint a memóriát is javíthatja. Fogyasztható önállóan, de müzlibe, joghurtba vagy salátákba keverve is remek választás. Ne hagyja ki a természet e csodálatos ajándékát a mindennapjaiból!
Kékáfonya lekvár - a természet ajándéka
A kékáfonya lekvár gazdag ízvilága minden falatozás során elvarázsol.
Kiválóan alkalmas reggeli vagy uzsonna kiegészítésére. A kékáfonya nemcsak ízletes, hanem tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal, így igazi tápláló csemege. A lekvár készítése során a gyümölcsöket gondosan válogatják, majd cukorral és citromlével egyesítik, hogy a lehető legjobb állagot és ízt érjék el. Az eredmény egy sűrű, édes ízű lekvár, amely tökéletesen harmonizál a különböző ételekkel.
Fertődi Kastély
Fertődi kastély, az osztrák határ közelében található gyönyörű barokk épület, mely a Fertő-tó partján helyezkedik el. Ez a történelmi helyszín számos kulturális eseménynek ad otthont, érdemes felfedezni.
A kastély a 18. században épült, és a híres Esterházy család otthona volt. Az épület lenyűgöző homlokzata és a gyönyörű parkja a látogatók kedvenc helyévé vált. A kastély termei gazdag művészeti gyűjteményeikkel és gyönyörű freskóikkal keltik életre a múltat. A látogatók megismerkedhetnek a barokk építészet szépségeivel és a család történetével.
A kastély területén különböző programok és tárlatvezetések várják az érdeklődőket, amelyek során a látogatók betekintést nyerhetnek a híres zeneszerző, Joseph Haydn életébe is, aki a kastélyban dolgozott. A Fertődi kastély nemcsak a történelem, hanem a kultúra iránt érdeklődők számára is izgalmas élményeket kínál.