Biomenü bio perui kakaómassza tallér 125g

Biomenü bio perui kakaómassza tallér 125g
 
4 160 Ft
 Egységár: 33,28 Ft
Készleten

A kakaómassza gazdag tápanyagokban, segít csökkenteni a stresszt és javítja a hangulatot. Használj belőle bőrproblémák kezelésére is, hiszen gyulladásgátló hatású

Biomenü bio perui kakaómassza tallér 125g leírása

A több mint 300 hatóanyagot, köztük a fenil-, etil-amin- és szerotin-tartalmú kakaóbab a csokoládé előállításának alapja. A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui bio-termelők által gyártott kakaóbabok több antioxidánst tartalmaznak, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, a legjobb minőségűeket kiválogatják és erjesztik, a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében. A kakaópaszta készítéséhez megőrlik, majd a pasztát megolvasztják, hogy a folyékonnyá váljék. A folyadékot lehűtik és lapkákká alakítják.

A kakaó antioxidánsokkal telített, tömege 50%-át alkotó három féle zsír nem káros a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk (az olajsav, a sztearinsav és a palmitinsav), illetve többféle aminosavat is tartalmaz (triptofán és argine).

A kakaómassza nem csak a csokoládékészítés legfontosabb alapanyaga, hanem az egyik legkedveltebb élelmiszer a világon. Az elmúlt években bebizonyították, hogy nyers formában az egészségünknek is rendkívül jót tehet. A Biomenü perui kakaómassza tallér egy ízletes szupertáplálék, rendszeres fogyasztása segíthet szívműködési-, hangulati- és szellemi problémák enyhítésében.

Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás: egy adag = 5-10 g, ízlés szerint. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.

Összetevők: 100% bio hántolt kakaóbab (theobroma cacao).

Tápanyag-információ egységenként (100 g): Energia: 2589 kJ/618 kcal, zsír: 53,3 g -amelyből telített zsírsav: 32,5 g -amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav: 16,6 g -amelyből többszörösen telítetlen zsírsav: 1,6 g, szénhidrát: 16,7 g -amelyből cukor: 0,5 g, rost: 11,9 g, fehérje (protein): 14,0 g, só: 0,1 g.

Kakaómassza - a csokoládé alapja

A kakaómassza a csokoládékészítés alapvető összetevője, amely a kakaóbab feldolgozásával nyerhető. Gazdag ízvilágával és tápanyagtartalmával népszerű választás a csokoládé kedvelők körében. Fedezd fel a kakaómassza sokoldalúságát!

A kakaómassza a kakaóbab szárításával, pörkölésével és őrlésével készül, így megőrzi a babok gazdag ízét és aromáját. A folyamat során a kakaóbab zsírtartalma, a kakaóvaj is felszabadul, amely a masszával együtt egy sűrű, krémes elegyet alkot. Ezt a masszát gyakran használják csokoládék, édesipari termékek és desszertek készítéséhez, mivel intenzív csokoládéízt ad a készítményeknek.
A kakaómassza nemcsak ízletes, hanem tápanyagokban is gazdag. Kiváló forrása az antioxidánsoknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, például magnéziumnak és vasnak. Fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészség megőrzéséhez, valamint a hangulat javításához. A kakaómassza tehát nemcsak egy ízletes alapanyag, hanem egészséges választás is!

Biomenü - Egészséges Alternatíva

A Biomenü termékek biológiai gazdálkodásból származnak, így garantáltan mentesek a káros adalékanyagoktól. Fedezd fel az ízek világát a természet kincseivel! A Biomenü választékában friss zöldségek, gyümölcsök és ízletes készételek találhatók, amelyek nemcsak egészségesek, hanem ízletesek is.

A Biomenü filozófiája az egészséges táplálkozásra épül, amely nemcsak a test, hanem a lélek jólétére is figyel. Minden egyes termékünket gondosan válogatjuk, figyelembe véve a fenntartható gazdálkodás elveit. Az alapanyagokat helyi termelőktől szerezzük be, ezzel támogatva a közösséget és csökkentve a környezeti lábnyomunkat.
A Biomenü kínálatában a frissesség és az íz dominál, így minden étkezés igazi élménnyé válik. Legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, a Biomenü termékekkel garantáltan egészséges és tápláló ételeket varázsolhatsz az asztalra.