AMIT MÉG AJÁNLUNK
Taipan sushi nori algalap 10db leírása
A friss algából papírkészítésre emlékeztető technológiával állítják elő a szárított, préselt, papír vékonyságú algalapokat. Ez a szárított és pirított koreai termék 10 db vékony lapot tartalmaz, egy lap mérete nagyjából 18x20 cm. Mélyzöld, sötét szín és markáns tenger-íz jellemzi. Kiemelkedően magas a fehérjetartalma, de magas a rost-, A és B12 vitamin-, kálium, magnézium-, vas-, kalcium-, foszfor- és jódtartalma is. C vitamint és cinket tartalmaz. Jól beilleszthető a vegetáriánus és vegán étrendbe.
Felhasználás: bár koreai termék, ugyanúgy használható norimaki sushi, onigiri és temaki betekerésére is. A gimbap-ot, a makisushi koreai változatát is el lehet vele készíteni.
A gimbap bár sokban hasonlít a japán makisushihoz, van néhány markáns megkülönböztető jegye: a rizs főzéséhez nem rizsecetet, hanem szezámolajat használnak, a kimet is vékonyan megkenik ezzel. A tölteléke lehet nyers is, de gyakran használnak sült, fűszerezett alapanyagokat is, ami miatt nem tálalják szójaszósszal és wasabival, mint a japán rokonát.
Koreában gyakran kerül köretként (banchan) az asztalra, szezámolajban pirítva, kicsit megsózva, kisebb kockákra vágva, vagy éppen alkoholos italok snack-kísérőjeként. Bő olajban kisütött verziója a bugak.
Általánosabb felhasználás esetén a lapokat kisebb darabokra törve, hozzáadható szószokhoz, levesekhez, alaplevekhez, ill. salátákhoz, tésztás ételekhez, rizshez.
Szójaszószban hosszan főzve, egy ízgazdag, besűrűsödött pompás szószt kapunk.
Összetétel: szárított nori alga.
FIGYELEM! Nagyon magas jódtartalmú termék! Max. 2,5 g szárított nori fogyasztható naponta (1 lap). A csomagban egy nedvesség elszívó vegyszert tartalmazó kis tasak található, ezt felnyitás után azonnal dobja ki!
Származási ország: Korea.
Algalap - Az algák ereje
Az algalap egy természetes alapanyag, amely számos tápanyagot tartalmaz. Tökéletes választás a tápláló ételekhez és italokhoz, hogy támogassa egészségünket. Fedezze fel az algák jótékony hatásait!
Az algalap gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, amelyek segítik a szervezet működését. Az algák természetes forrásai a fehérjének és a rostoknak, így ideálisak a vegetáriánusok és vegánok számára is. Ezen felül a különböző algafajták, mint a spirulina vagy a chlorella, különböző egészségügyi előnyöket kínálnak.
Az algalap felhasználása rendkívül sokoldalú, hiszen smoothie-khoz, salátákhoz, levesekhez és akár süteményekhez is adható. Könnyen beilleszthető a mindennapi étrendbe, segítve ezzel a tápanyagbevitel optimalizálását. Válassza az algalapot az egészséges életmód érdekében!
Taipan - A világ legmérgezőbb kígyója
A taipan a világ egyik legveszélyesebb kígyófaja, amely Ausztráliában és Új-Guineában él. Méregtartalma rendkívül magas, így óvatosan kell bánni vele. A taipan nemcsak mérgessége, hanem gyönyörű megjelenése miatt is figyelemre méltó.
A taipan testhossza akár 3 méterre is megnőhet, és a színe általában világosbarna vagy sötét zöld, ami segíti a környezetében való rejtőzködésben. Ezek a kígyók elsősorban a rágcsálókra vadásznak, és rendkívül gyorsan mozognak. Mivel a taipan a legmérgezőbb kígyó a világon, a marása szinte mindig halálos kimenetelű, ha nem kap azonnali orvosi segítséget.
A taipan viselkedése sokszor rejtélyes, hiszen hajlamos elkerülni az embereket, így ritkán találkozni vele. Mivel élőhelye a trópusi és szubtrópusi területeken található, a természetvédők fontosnak tartják a faj megőrzését és élőhelyének védelmét.