Több mint 46 000 elégedett vásárló! 100%-osan megbízható webáruház! Köszönjük a bizalmat!
Kiszállítás országszerte
1-2 munkanap alatt
Pick Pack Pont
1-4 munkanap alatt
Bolti átvétel Budapesten
1091 Bp, Kálvin tér 7. (Városkapu Ház)
06 (1) 700-1090
Hétköznap: 9.00-17.00

Betadine fertőtlenítő oldat 1000ml

A Betadine oldat széles antimikrobiális spektrummal rendelkező fertőtlenítőszer készítmény.

1000 ml-es fertőtlenítő; Egis termék mely a bőr- és nyálkahártya fertőtlenítésre alkalmas.

Egis termékek »
Betadine termékek »

6190 Ft/db
Egységár: 6.19 Ft/ml


*Szállítás 1 munkanap alatt (ha 15.30-ig leadja a rendelést)
Készleten

A készítmény 10 mg/ml szabad aktív jódot, mint dezinficiens hatóanyagot tartalmaz. Antimikrobiális spektrum: baktericid, fungicid, szelektív virucid, protocid. Alkalmazási terület: aszeptikus sebkezelésre, bakteriális és gombás bőrfertőzéseknél, műtétre kerülő betegek teljes vagy részleges személyi fertőtlenítésére (ún. fertőtlenítő fürdetésre), injekciózás, vérvétel, infúziók előtt a bőrfelület és a nyálkahártyák fertőtlenítésére. Alkalmazás: A Betadine oldatot töményen (hígítatlanul), vagy 10%-os (1:10 arányú), illetve 1%-os (1:100 arányú) vizes hígítású oldatban alkalmazzuk a felhasználási területtől függően: Bőrfelület fertőtlenítésére, ép bőrfelületen alkalmazva töményen (hígítatlanul) kell használni, a felvitel után legalább 1­2 perces behatási idő mellett.

további információk...

Betadine fertőtlenítő oldat 1000ml részletes leírása

Aszeptikus sebkezelésnél, égett bőrfelület kezelésére, nyálkahártya fertőtlenítésre, bakteriális és gombás bőrfertőzéseknél: 10%-os (1:10 arányban hígított) vízzel hígított Betadine oldatot kell alkalmazni. A Betadine oldatból a hígításokat mindig a felhasználás előtt, frissen kell elkészíteni. A hígított oldatot tárolni nem szabad! A Betadine oldat a textíliából langyos vízzel, erősebb szennyeződés esetén Na-tioszulfát oldattal (fixírsó oldat) eltávo­lítható. Ellenjavallat: Jódérzékenység, hyperthyreosis, pajzsmirigy adenoma, dermatitis, veseelégtelenség esetén, radioaktív jódkezelés előtt, pajzsmi­rigy terápeutikumok alkalmazásakor. Koraszülöttek, újszülöttek és csecsemők kezelése, valamint a terhesség 3. hónapjától és szoptatás alatt alkalmazása kerülendő és csak egyéni mérlegelés alapján jöhet szóba, állandó orvosi ellenőrzés mellett! Figyelmeztetés: A Betadine oldat sötétbarna színe annak hatásosságára utal. A halványodó szín a csökkenő antimikrobiális hatást is jelzi. Az oldat bomlását a fény és a 40 °C feletti hőmérséklet is elősegíti. A Betadine oldat 2-7 pH érték között rendelkezik antimikrobiális hatással. A készítmény nem alkalmazható együtt enzimatikus sebkenőcsökkel, valamint higanytartalmú fertőtlenítőszerekkel. A Betadine oldat PVP-jód­komplexe inkompatibilis redukáló anyagokkal, alkaloid sókkal és savasan reagáló anyagokkal.


Általános tudnivalók
A termékleírásban szereplő információkért felelőséget nem tudunk vállalni, mert az a forgalmazó vagy a gyártó által biztosított leírás alapján készítettük.
Ha étrendkiegészítőt vásárol tudnia kell, hogy az étrendkiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!