Dénes Natura csicseriborsó 250g

Dénes Natura csicseriborsó 250g
 
467 Ft
 Egységár: 1,87 Ft
Rendelhető

A csicseriborsó gazdag fehérjében és rostban, ezért remekül támogatja az emésztést és a szív egészségét. Használja fel kreatívan a konyhában, például mediterrán humusz készítéséhez!

Dénes Natura csicseriborsó 250g leírása

A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek. Magas fehérje-, és keményítőtartalmú növény. A többi hüvelyeshez képest több C vitamint, (mely tényezőnek a csíráztatásban van jelentősége, ) és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz. Felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez. Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle.

Elkészítése: Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc. A babhoz, lencséhez hasonlóan készíthető el. 1 csésze csicseriborsó 4 csésze vízben főzve. Az áztatólevet ki kell önteni!

Csicseriborsó - A tápláló hüvelyes

A csicseriborsó egy rendkívül tápláló hüvelyes, amely gazdag fehérjében és rostban. Tökéletes alapanyag vegetáriánus és vegán ételekhez. Érdemes beilleszteni az étrendünkbe!

A csicseriborsó (Cicer arietinum) az egyik legősibb és legkedveltebb hüvelyes növény, amelyet világszerte fogyasztanak. Számos egészségügyi előnyével bír, például segíti az emésztést, támogatja a szív- és érrendszert, és segít a vércukorszint stabilizálásában. Magas fehérje- és rosttartalma miatt ideális választás lehet a húsmentes étrendet követők számára is. Az elkészítése rendkívül sokoldalú, mivel levesekben, salátákban és püréként is felhasználható.
A csicseriborsó íze enyhén diós, amely lehetővé teszi, hogy számos ételben remekül érvényesüljön. Különösen népszerű a hummusz készítésénél, de sült formában is ízletes csemege. Könnyen emészthető, és biztosítja a szükséges tápanyagokat a mindennapi étrendben.

Csicseriborsó köret - tápláló és ízletes választás

A csicseriborsó köret egy egészséges és tápláló alternatíva a hagyományos köretekhez. Gazdag fehérjében és rostban, ideális választás vegetáriánusoknak is. Fedezze fel a csicseriborsó sokoldalúságát! A csicseriborsót számos módon elkészítheti: főzve, pürésítve vagy pörkölve, minden formájában ízletes. Magas fehérjetartalma miatt remek alapanyag lehet salátákhoz, főételekhez vagy önálló köretként. A köret elkészítése egyszerű, és a fűszerek széles választékának köszönhetően könnyen illeszthető bármilyen étkezési stílushoz.

A csicseriborsóban található rostok segítik az emésztést, míg a vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak a szervezet egészségéhez. Különösen gazdag B-vitaminokban, magnéziumban és vasban, ami segít a fáradtság csökkentésében és az energiaszint növelésében. Az elkészítéséhez elegendő, ha a csicseriborsót beáztatjuk, majd főzzük, vagy készíthetünk belőle krémes hummuszt is.
A csicseriborsó köret nemcsak tápláló, hanem rendkívül sokoldalú is, mivel jól illik különböző húsokhoz, halakhoz, de akár önálló étkezésként is fogyasztható zöldségekkel. Próbálja ki különböző fűszerekkel, például római köménnyel vagy füstölt paprikával, hogy felerősítse az ízeket!

Dénes natura - Természetes egészségmegőrzés

A Dénes natura termékek a természet erejét használják az egészség megőrzésére. Kiváló minőségű, bio alapanyagokból készülnek, amelyek segítenek a testi és lelki egyensúly fenntartásában. Fedezd fel a természet adta lehetőségeket!

A Dénes natura kínálatában megtalálhatóak különböző gyógynövények, teák és étrend-kiegészítők, amelyek hozzájárulhatnak a mindennapi egészség megőrzéséhez. A termékek a legjobb természetes összetevőkből készülnek, amelyeket gondosan válogatnak és állítanak elő. Minden termék mögött tudományos kutatás áll, így biztos lehet benne, hogy a legjobbat kapja.
A Dénes natura filozófiája az egészség és a természet harmóniájára épül. Termékeik nemcsak jótékony hatásúak, hanem ízletesek is, így a napi rutin részévé válhatnak. Próbálja ki a Dénes natura termékeit, és tapasztalja meg a természet erejét!